Merete Eldrup: Håndboldkamp ikke vigtigere end nyheder

Man skal ikke overfortolke, at TV 2 i fredags prioriterede en U19 landskamp i håndbold over nyhedsudsendelse med ministerrokade. Det siger administrerende direktør Merete Eldrup, der afviser, at prioriteringen har noget at gøre med programdirektørens ægteskab med håndboldforbundets generalsekretær

Selv om fredag var en nyhedstung dag med ministerrokade og sommergruppemøde i Venstre, var der ungdomshåndbold på TV 2, da klokken blev 19, og kanalen normalt ville sende nyheder. Prioriteringen af landskampen, som endte med dansk nederlag, har forundret flere medieordførere på Christiansborg, skriver Politiken i dag.

Administrerende direktør Merete Eldrup forklarer, at det er standardprocedure ikke at afbryde live-dækning:

»Det sker jo hele tiden – mange gange om året – at vi går ind og laver den slags. Vores grundregel er, at hvis vi er live med et eller andet, så kører vi det færdigt. Det synes jeg ikke man skal overfortolke i retning af, at en U19 håndboldkamp er vigtigere end en nyhed. Det er det ikke. Prioriteringen fulgte de hovedregler, vi har,« siger Merete Eldrup.

Dermed giver hun svar til medieordførerne fra Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, der i dagens Politiken undrer sig højlydt:

»Jeg har selv den holdning, at det er en lidt sjov prioritering på en dag med så store begivenheder som en regeringsrokade og et væsentligt sommergruppemøde. Jeg tror, at almindelige danskere, der har arbejdet om dagen og får nyhederne på TV 2 eller DR om aftenen, forventer at blive opdateret på, hvad der er sket,« siger Mogens Jensen (S) til Politiken, og han får opbakning af Dansk Folkepartis Morten Marinus, som undrer sig over, at man ikke flyttede den sidste del af håndboldkampen til en anden kanal.

Den ansvarlige for prioriteringen er programdirektør Anne Engdal Stig Christensen, som er gift med generalsekretær i håndboldforbundet Morten Stig Christensen. Over for Politiken kalder hun prioriteringen af håndboldkampen for »uheldig«, men afviser kategorisk, at deres private relation skulle have spillet ind i prioriteringen.

Merete Eldrup er også kategorisk i sin afvisning af, at de private forhold kunne have spillet ind i prioriteringen:

»Det er fuldstændigt useriøst og irrelevant. Den prioritering var blevet lavet på fuldstændig samme måde, før hun var der. For det har vi gjort i mange tilfælde, når vi har live-begivenheder. Det seneste jeg kan huske var, at vi havde Robert-uddeling af priser, og der skubbede vi også 22 Nyhederne, fordi uddelingen ikke var færdig, og vi var midt i en live-transmission. Det er sket masser af gange, og det har intet med den relation at gøre,« siger Merete Eldrup.

3 Kommentarer

Kasper Skov Jensen
13. AUGUST 2013
Så vidt jeg ved, går verden
Så vidt jeg ved, går verden heller ikke under, fordi 19-Nyhederne sendes kl. 19:20
Anders Hede
13. AUGUST 2013
Det er sgu da politikerne der
Det er sgu da politikerne der skal holde deres mund og ikke blande sig i hvordan TV2 prioriterer. De gør det der er mest rentabelt og det burde give ballade med denne utidige indblanding. De kunne have valgt en anden dag at lave rokade da håndboldkampen var kendt og tv2s principper er kendte.

Hvorfor får Mogens Jensen lov at slippe af sted med den slags?
Bent Johansen
13. AUGUST 2013
Det er standardprocedure ikke
Det er standardprocedure ikke at afbryde live-dækning, siger TV2`s administrende direktør Merete Eldrup. Men tænker hun ikke på de mange seere, der ikke interesseret sig for håndbold, men gerne vil have deres nyhedsudsendelser til tiden.
Gang på gang er det netop håndboldtransmissioner, der forhindrer nyhederne i enten at komme til tiden eller komme forskudt eller i mindre omfang.
TV2 bør i et vist omfang kunne stille krav til håndboldforbundet om spille- og transmissionstidspunktet. Er der ikke noget om, at TV2 betaler rigeligt for at få lov til at transmittere håndbold?
Verden går ikke under, fordi seerne ikke får sendt en håndeboldkamp direkte.