Mere lønsnak, tak!

Hvor er det befriende, når kolleger fortæller åbent om, hvad de tjener, og lige så vigtigt, hvilke arbejdsforhold de har. 

Hvor er det befriende, når kolleger fortæller åbent om, hvad de tjener, og lige så vigtigt, hvilke arbejdsforhold de har. 

 
I det seneste nummer af Journalisten fortæller blandt andet fotograferne Peter Funch og Lars Bech om, hvor meget de tjener. Og jeg har siden da hørt flere kommentarer om, at det kan man ikke, og det virker som pral. Men for mig, som forholdsvis ny freelancefotograf, er det faktisk en hjælp og ikke mindst en motivation til at blive ved med at udvikle mit fotografi i nye retninger og komme i gang med at lave anderledes projekter, fordi det åbner flere muligheder end dem, journalistbranchen tilbyder. 

 
Da jeg sidste år sagde min stilling op som fotograf for at blive freelancer, var en af flere grunde, at jeg ved at freelance på flere områder skaber en bedre arbejdsplads, end den aviserne tilbyder. Der tænker jeg selvfølgelig ikke kun på, at der er bedre penge at tjene, men også bedre arbejdsforhold. 
 
Når jeg så kan læse, at en fotograf som Peter Funch arbejder 30 dage om året, hvor han tjener sine penge, og resten af tiden arbejder med sine egne projekter, har det kun bekræftet mig i, at jeg tog den rigtige beslutning. 
 
Samtidig kan det også være en motivation for fotojournaliststuderende på DJH, der er på vej ud på arbejdsmarkedet, til at blive freelancer og arbejde med det, man selv tror på i stedet for at jage en fast stilling på en avis, fordi de tror, at det er de bedste forhold, man kan arbejde under. 
 

0 Kommentarer

data_usage
chevron_left
chevron_right