Som ny redaktør vil Karen Gahrn først og fremmest få styr på alle de ting, der ikke skal laves om i magasinet Ud & Se. Men der bliver mere om DSB, for det vil læserne have, siger hun.
Hun har verdens måske bedste læser-målgruppe. Tusindvis af mennesker plantet i hvert deres sæde i op til flere timer, stort set blottet for andre adspredelsesmuligheder end at læse i det magasin, hun netop er blevet redaktør for.
Never change af winning team, hedder det på grønsværen, og Karen Gahrn har da heller ikke tænkt sig at revolutionere magasinet Ud & Se, hvor hun i dag har rundet sin første uge som redaktør.
»Ud & Se er jo et fantastisk blad, og lige nu er min opgave at indkredse, hvad der egentlig udgør den kerne, som vi skal holde fast i. Spørger du mig lige nu, hvad det er, så vil jeg sige, at den klassiske Ud & Se-historie er vedkommende, tankevækkende, og så er den lidt vild.
Den har sådan en troldsplint, som gør den lidt speciel,« fortæller hun.
Hun nævner som eksempel en artikel om virus-forskningscenteret på øen Lindholm ved Møn, som hun netop sidder og redigerer.
»Den har det der finurlige. Du tager læseren med ind, hvor han ellers ikke kan komme. Vi har sendt en god fotograf og en skribent derned, og det kommer der nogle forunderlige oplevelser ud af. Det er det, vi gerne vil give læserne.«
Hun nævner også magasinets visuelle udtryk, som netop har opnået international hæder gennem nominering til tre guldmedaljer i Society of Publication Designers' årlige konkurrence for magasin-design.
En ændring, som hun dog godt vil lancere, er, at der kommer mere om togtrafik og DSB i bladet. Ud & Se har ellers gennem en årrække udmærket sig ved at ligge meget langt fra et traditionelt kundemagasin, hvor temaerne kredser om udgiverens strategiske interesser. Men ifølge Gahrn er det læserne selv, der vil have mere om DSB.
»Vi har nogle undersøgelser i gang, og de foreløbige tilkendegivelser viser, at læserne gerne vil have mere om DSB i bladet. Vi skal naturligvis finde en balance, for bladet må ikke opleves som propaganda for DSB. Så vi skal tage udgangspunkt i, hvad læseren har brug for at vide. Spørgsmålet er hvordan, og det har vi ikke helt landet endnu,« siger hun.
49-årige Karen Gahrn har en række joberfaringer med sig i baglommen. Hun har produceret tv-programmer og været redaktør på Tænk. Hun kan også notere en tilknytning til månedsbladet Press samt et kort ophold på fagbladet Journalisten som konstitueret redaktør, før Jakob Elkjær kom til. Senest kommer hun fra en stilling som redaktionschef på magasinet Psykologi.
»Jeg tager meget med mig fra de jobs, hvor der virkelig har været mulighed for at gå op i journalistikken, for eksempel Press og Tænk. Jeg har lige netop stået og arbejdet meget intenst med en rubrik, og det er en arbejdsform, der ikke altid er tid til på andre mediearbejdspladser,« fortæller hun.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det er ærgeligt Karen Glahn, jeg havde ellers lige udnævnt Ud og Se som Danmarks bedste magasin. Samvirke som har haft den position i mange år er gået helt bag ud af dansen, husmoder magasin er det blevet til, med så meget mad at i tror det er løgn. Det er noget mærkeligt noget, det må være Reklameafdelingerne der får for meget magt. Nu må vi jo se Ud og Se og Samvirke hvordan det udvikler sig med intern reklame. Jeg kender en del der har mistet interessen for Samvirke allerede.