search

Mer’ Burka, mer’

TV2s nyhedschef Michael Dyrby undrer sig over, at der ikke har været flere burkaklædte kvinder i spalterne, eftersom de jo ganske rigtigt har fyldt en del i medierne på det seneste.

TV2s nyhedschef Michael Dyrby undrer sig over, at der ikke har været flere Burka-klædte kvinder i spalterne, eftersom de jo ganske rigtigt har fyldt en del i medierne på det seneste.

Den herskende journalistiske automatreaktion er, at man skal tale med de involverede, så snart de nævnes. Naturligvis. Og jeg må da også indrømme, at jeg personligt er hamrende nysgerrig efter at høre mere fra de Burka-klædte. Er de så undertrykte, som vi går og tror? Er det ikke helt vildt varmt på en sommerdag? Får de tæsk derhjemme, hvis de beder om at få lov til at gå uden?

Det kan faktisk undre, at ikke flere medier har fulgt trop og man skal da for eksempel også takke TV2 for, at vi ind i mellem får gode, gedigne reportager fra eksempelvis Irak. Tør, hvor andre tier?

Men i stedet for at skælde ud, synes jeg, at Dyrby straks skal sende nogle flere journalister på gaden. For en enkelt burka-klædt dansker kan jo ikke bringe os nærmere sandheden om, hvad der gemmer sig bag masken. Der skal noget mere journalistik til. Ligesom den daglige rutine med cases som oftest i sandhedens tjeneste er særdeles mangelfuld, da disse cases jo ikke altid kan siges at repræsentere alle af samme ham.

Omvendt er jeg fuldkommen enig med Michael Ehrenreich i, at dette ikke er en opgave for Kristeligt Dagblad og måske også i mindre grad for de bærende morgenaviser. De principielle aspekter i debatten vedkommer langt flere – faktisk hele nationen og vores demokrati – og derfor er det rimeligt nok for visse medier, at holde sig til den teoretiske, politiske diskussion.

Men der bør da være andre end TV2, der gør et helhjertet forsøg på at lære dette forsvindende mindretal lidt bedre at kende. Det fyger jo med påstande om undertrykkelse, divergerende tal og andet, hvis sandhedsværdi vi kunne komme nærmere, hvis vi fik lejlighed til det.

Men må jeg foreslå, at man sender en kvindelig reporter af sted og måske opererer gennem agenter i de burka-klædtes nærmiljø. Jeg håber i hvert fald ikke, at TV2 har opgivet endnu.

Læs også: TV 2-top undrer sig over burka-dækning

 

Kommentarer
0
Denne artikel er lukket for kommentarer.
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen