Menneskechefer blev indført for tidligt

DR tog sig aldrig tid til at høste de erfaringer med m-chefer, man gjorde sig i Jylland. Ellers kunne man have undgået hele miseren, mener tillidsrepræsentant for DR Fakta Mads Hvitved Grand.

DR tog sig aldrig tid til at høste de erfaringer med m-chefer, man gjorde sig i Jylland. Ellers kunne man have undgået hele miseren, mener tillidsrepræsentant for DR Fakta Mads Hvitved Grand.

DR Fakta ligger i Århus, hvor man som de første fik indført menneskecheferne for godt et halvt år siden sammen med de øvrige DR-afdelinger i Jylland. Her var det meningen, at menneskecheferne skulle prøves af som en forsøgsordning, men der gik ikke lang tid, før DR-ledelsen besluttede at indføre strukturen i hele DR.

»Meningen var, at vi skulle være et pilotprojekt, og set i bakspejlet er det uheldigt, at man ikke lod os være det, men pinedød skulle presse det gennem hele organisationen, mens vi stadig kæmpede med børnesygdommene her i Århus. Ellers kunne man have begrænset problemerne hertil. Sådan forstår jeg et pilotprojekt – at man kan nå at uddrage nogle erfaringer af et projekt,« siger Mads Hvitved Grand.

Allerede dengang kunne man i Jylland konstatere, at den nye chefstruktur ikke fungerede optimalt.

»Når man skulle lave programmer, var der nu endnu flere stationer – en projektleder, en programchef og i bedste fald kun én m-chef, ofte flere. Strukturen gjorde det vanskeligt for cheferne at træffe selvstændige beslutninger, for de skulle nærmest klappe alle beslutninger af med hinanden, enten fordi de ikke havde overblikket eller beslutningskompetencen,« siger Mads Hvitved Grand.

Han fortæller, at medarbejderne i Århus selv spurgte Lars Vesterløkke, hvorfor man ikke så tiden an, før man udbredte systemet til hele DR. Vesterløkkes svar var, at man troede så meget på strukturændringen, at der ikke var grund til at vente.

Mads Hvitved Grand mener, der lå nogle gode og rigtige intentioner til grund for adskillelsen af program- og menneskechefer. Men erfaringerne fra Århus viste tydeligt, at det ikke virkede efter hensigten. Og det har nu bragt DR-ledelsen i en situation, hvor man endnu engang må ryste det vakkelvorne træ.

» Nu er vi igen kastet ud i en usikkerhed om, hvem der er chefer og hvad, der skal ske, og det er ikke lige det, vi har brug for efter en stor sparerunde,« siger Mads Hvitved Grand.

Journalisten skrev om DRs indførelse af menneskechefer i Journalisten nr. 5.

0 Kommentarer