Mellemøstens cyberaktivister kommer til København

De har været med til at vælte regimer i Mellemøsten og Nordafrika. Ved hjælp af sociale medier som Facebook og Twitter har de mobiliseret en helt ny generation af unge - ikke mindst kvinder. Den 9. maj er frontkæmperne i København.

De har været med til at vælte regimer i Mellemøsten og Nordafrika. Ved hjælp af sociale medier som Facebook og Twitter har de mobiliseret en helt ny generation af unge – ikke mindst kvinder. Den 9. maj er frontkæmperne i København.

Det er kun få måneder siden, den tunesiske statsminister, Mohammed Ghannouchi, erklærede total pressefrihed. Og i Egypten førte Mubaraks fald til, at der nu er udsigt til en bemærkelsesværdig reformering af statsmedierne.

Ovenstående er blot nogle af eksemplerne på den positive udvikling som følge af de folkelige oprør i Nordafrika og Mellemøsten. Og stærkt medvirkende til udviklingen var og er en helt ny generation af unge cyberaktivister, der har brugt de sociale medier til at rapportere til omverdenen om regimernes overgreb.

De fik også samlet hundredetusinder af mennesker på gaderne, og de har løbende dokumenteret befolkningens kampe for frihed.

Nu kommer flere af de kvindelige bloggere så til Danmark, hvor de sammen med journalister og internationale analytikere fra regionen deltager i en international konference i Den Sorte Diamant, som blandt andet Dansk PEN, Center for Kultur og Udvikling (CKU) og Kvinfo står bag.

Blandt oplægsholderne er:

Konferencen, der finder sted den 9. maj fra klokken 9-16:30, er åben for alle, men tilmelding anbefales. Det kan ske via: cyberkonference@kvinfo.dk.

Der er gratis adgang, men hvis man ønsker frokost, er prisen 100 kroner. Hele programmet kan ses på www.cyberkonference.dk

0 Kommentarer