Mellemledere må nu være med i DJ

De chefer, som ikke kan fyre og hyre, må nu gerne være medlemmer af Dansk Journalistforbund. Det vedtog delegeretmødet i Nyborg efter flere års tilløb til en afklaring. (Opdateret)

De chefer, som ikke kan fyre og hyre, må nu gerne være medlemmer af Dansk Journalistforbund. Det vedtog delegeretmødet i Nyborg efter flere års tilløb til en afklaring. (Opdateret)

Ifølge mere end to tredjedele af de delegerede skal mellemlederne sikres adgang til DJ for at forhindre, at arbejdsgiverne hiver dem over på kontrakter uden øvre arbejdstid og dermed undergraver overenskomsten. Samtidig svækker det DJ i konfliktsituationer, når eksempelvis dagbladet Politiken efter en overvældende tilgang af redaktører nu har 32 chefer uden for overenskomst. Det mente det flertal i hovedbestyrelsen, som stillede forslaget.

»Vi har problemet meget stærkt på Politiken. Halvdelen er reelt er uden personaleansvar. Vi kalder dem halvledere. De svæver i den blå luft uden fast arbejdstid, med kortere ferie, og de kan vippes ud med 10 minutters varsel. De er på alle måder med til at undergrave overenskomsten, og det ser chefredaktionen lyst på. Vi kan ikke forhindre, at de går på chefkontrakter. Men vi kan forsøge sikre, at de ikke undergraver overenskomsterne ved at få dem ind i DJ, så stem for,« appellerede tillidsmand Lars-Bo Larsen fra Politiken.

Det blev hørt af et solidt flertal af de delegerede, men ikke uden sværdslag fra blandt andet Nordjyske og Ekstra Bladet. Ved delegeretmødet i 2007 valgte DJ-ledelsen at trække et lignende forslag på grund af udbredt modstand.

»Vi ønsker den klassiske organisation, hvor løn og arbejdsvilkår er i fokus. Vi kan ikke altid gå og hygge os med ledelserne. Hvis der er nogen, som vælger at forlade DJ, så er det en kamp, vi skal tage på den enkelte arbejdsplads. Hvordan vil DJ håndtere konflikter mellem medlemmer på overenskomst og så en mellemleder, der står uden for overenskomsten? Hvis der er en dårlig mellemleder, risikerer vi, at vi skal trækkes med vedkommende længere, fordi DJ støtter vedkommende. Lad os tage den kamp, og lad os stå fast,« sagde Torben Duch Holm fra Nordjyske. 

.

 

0 Kommentarer