“Meget skal opfindes helt fra bunden.”

  Navn: Jacob Andersen, 26 år. Nyt job: 14/2 fra journalist på IT-avisen ComON, ncom publications, til chefredaktør på web-tv-stationen Stox.dk, ncom publications.

Navn: Jacob Andersen, 26 år.

Nyt job: 14/2 fra journalist på IT-avisen ComON, ncom publications, til chefredaktør på web-tv-stationen Stox.dk, ncom publications.

Uddannelse: Uddannet journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 2002. Praktik på Komputer For Alle, World Online Denmark (Tiscali), Danmark-iNvest.com og Computerworld Online.

Jobforløb: Fra juli 2002 til december 2003 projektleder på ncom public relations. Januar 2004 til februar 2005 it- og erhvervsjournalist på IT-avisen ComON.

Hvad er Stox.dk? Stox er en dansk web-tv-station, som gik i luften den 7. marts. Vi dækker dansk erhvervsliv og dansk økonomi. Målgruppen er erhvervsfolk, mens de har behov for nyhederne – det vil sige på arbejdspladsen. De fleste har bredbåndsforbindelse på arbejdet, og derfor er der basis for tv-indslag i stedet for traditionelle tekst-nyheder. Ud over de fire-fem daglige tv-indslag får vi 15 telegramnyheder fra nyhedsbureauet Direkt og erhvervsrelevante it-historier fra vore søstermedier ComON og CRN. Hvis Danske Bank eksempelvis kommer med sit regnskab, dækker vi den tunge del med regnskabstallene på skrift, mens vi selv tager til presse-mødet og får holdninger, reaktioner og følelser på skærmen. På den måde tilfører det levende billede en ekstra dimension.

Hvordan er det at være chefredaktør? Ledelsesdelen er mere udfordrende end at være journalist, hvor man kan nøjes med at koncentrere sig om sit eget. Som leder skal jeg have fornemmelse for alt, hvad der rører sig på mediet. Desuden har vi skabt et helt nyt medie med Stox. Det har været spændende, men også hårdt, for der har været mange opgaver, som er svære at planlægge på forhånd. Alene det at opbygge websitet og få det til at fungere tager megen tid. Der er ikke særlig mange web-tv-stationer – og slet ikke herhjemme – så meget skal opfindes helt fra bunden.

Hvordan har skiftet været fra trykte medier til tv? Tv er et anderledes medie, hvor vi skal tænke mere i billeder. Jeg har derfor blandt andet taget et kursus på Den journalistiske Efteruddannelse. I efteråret lancerede vi ComON TV, som jeg var en af de bærende kræfter bag. Her lavede jeg to-tre indslag om ugen, og det gav os en smule tv-erfaring – især med hvad der virker og navnlig ikke virker på en web-tv-skærm. Derudover skal hverdagen lægges om, fordi tv-kameraet skal ud til kilderne. Det giver meget mere logistik end på et magasin eller en avis, hvor man ofte vil tage interviewet over telefonen.

Gjorde du dig overvejelser over at skulle være chefredaktør som 26-årig? Egentlig ikke. Jeg var 20, da jeg kom ind på DJH, og har været færdiguddannet i næsten tre år, hvor jeg har haft tre stillinger med stigende ansvar. Det havde nok været noget andet, hvis det var B.T. eller Børsen, men i ncom er stilen og folkene unge. Kan man noget, og har man lysten, får man chancen. Desuden er jeg ikke den eneste unge chef. Chefredaktøren på ComON er 28.

Hvordan er Stox finansieret? Mange internetmedier har fået en hård medfart efter dotcom-nedturen. Vores omsætning skal komme fra bannerreklamer på hjemmesiden samt annoncer i vores nyhedsbreve. På den måde har de andre netmedier i ncom skabt overskud. Desuden overvejer vi reklamer i forbindelse med tv-udsendelserne i stil med »programmet blev præsenteret i samarbejde med …«. Desuden kan der efter indslaget komme en reklame.

Hvorfor hedder stationen Stox? Det er en længere historie, men her kommer den korte version. Stox kommer af stocks – det engelske ord for aktier. En stor del af erhvervslivet er ejet af aktionærer – enten via børsen eller i unoteret form. Derfor er navnet dækkende for vores stofområde. Samtidig er det kort og simpelt – og forhåbentligt let at huske.

0 Kommentarer