Medlemsflugt

 Konflikten på DR har kostet Journalistforbundet medlemmer.

 

Konflikten på DR har kostet Journalistforbundet medlemmer.

"Folk melder sig ud for at slippe for at betale strejkekontingent, og fordi de ikke vil være med til at finansiere de store lønninger, nogle på DR har," sagde Jonas Holm under Forlagsgruppens generalforsamling.

Flere af medlemmerne kunne nævne navnene på kolleger, der havde meldt sig ud, efter strejkekontingentet på 200 kroner blev indført.

Michael Lorenzen, journalist, Fyns Amts Avis, var omvendt vred over, at der ifølge ham er mange DR-medarbejdere, der skyndte sig at melde sig ind i forbundet lige inden konflikten – for på den måde at være sikret strejkestøtte.

"Det er noget svineri, og mange føler sig røvrendt," sagde han på Kreds Fyns generalforsamling.

Fred Jacobsen, der var gæst, svarede, at han ikke kunne oplyse, hvor mange der har meldt sig ud af den grund.

"Indtil for nylig voksede forbundet, men nu går tallet den anden vej. Så konflikten har været med til at forstærke en nedadgående tendens i medlemstallet. Noget andet er, at vi mærker en zapperkultur, hvor flere spørger: Hvad får jeg for pengene? Og melder sig ud, hvis de ikke synes, at de får nok."

Kommunikationsgruppen drøftede DR-journalisternes og Journalistforbundets kampagne under konflikten.

"Vores gruppe kunne have tilbudt vores hjælp. Vi har nogle kompetencer i forhold til kampagnearbejde og strategisk tænkning, som forbundet måske kunne have brugt," erkendte Per Roholt Pedersen, Fyns Amt.

0 Kommentarer