search

Medlemmernes mod er energi til DJ

300 delegerede greb muligheden på DJs store midtvejsmøde, Fagligt Forum, og satte gang i det visionsarbejde, der skal sende DJ i en position som et forbund i løbende udvikling.

300 delegerede greb muligheden på DJs store midtvejsmøde, Fagligt Forum, og satte gang i det visionsarbejde, der skal sende DJ i en position som et forbund i løbende udvikling.

Det skal nemlig ske med fødderne solidt plantet på jorden og i den solidaritet, der også skal præge en faglig organisations arbejde.

Lige præcis den kombination er uhyre vanskelig, men lykkes den for os, er den drivkraften til at skabe et endnu stærkere DJ til gavn for alle, der arbejder med indhold til medierne eller med kommunikation.

Jeg er overbevist om, at vi lykkes. DJ er på ti år vokset støt og roligt og øget medlemsskaren med 60 procent. Mængden af krav til os er vokset med endnu større hastighed, og der blev ikke skruet ned for tempoet på Fagligt Forum – heldigvis!

Tværtimod glæder jeg mig over den energi, de delegerede valgt af medlemmerne rundt om på arbejdspladserne, i specialgrupperne og i kredsene udviste. I et eksperimentarium af en såkaldt "open space" nærmest eksploderede det med ideer til DJs kommende arbejde.

Lad mig for eksempel nævne ideer som: "Et korps af faglige ambassadører, der skal have fokus på fagligheden", "En idebank – til journalistik i fremtiden", "DJ skal opsøge arbejdspladser for bedre at kende kommunikationsområdet" eller "at DJ skal skabe faglige miljøer, der appellerer til de nye typer af arbejdere inden for medieområdet".

Disse eksempler er blot en brøkdel af ideer, der væltede frem. Nu skal alt dette arbejde omsættes til visioner og handlingsprogram, og det skal ske i et samspil mellem hovedbestyrelsen, de tillidsvalgte og alle DJs medlemmer.

Vi er nemlig kun lige begyndt, og der er masser af muligheder for alle medlemmer til at melde ind. Gå på journalistforbundet.dk og klik på Fagligt Forum. Blandt andet her fortsætter arbejdet helt frem til Delegeretmødet 2011. Undervejs bliver der møder rundt om i landet, så endnu flere får lejlighed til at deltage direkte i debatten.

Jeg tror, at det helt afgørende bliver modet til fortsat at tænke nyt, at have respekt for mangfoldigheden af medier, hvor der hele tiden komme nye og ændrede platforme til samt nye og ændrede jobfunktioner og titler, ligesom forståelsen for de internationale sammenhænge bliver stadig vigtigere.

Vi skal derfor nu lægge planen for det næste års arbejde, så vi i DJ i 2011 kan vedtage et handlingsprogram, der er grundlagt af medlemmernes energi.

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen