Mediestøtten holder dagblade oven vande

Uden mediestøtten ville mange danske dagblade synke til bunds, men det er usikkert, om nutidens niveau for støttekroner kan holde ind i fremtiden.

Uden mediestøtten ville mange danske dagblade synke til bunds, men det er usikkert, om nutidens niveau for støttekroner kan holde ind i fremtiden.Information kan præstere et regnskab med overskud på fem millioner kroner de seneste tre år, men uden mediestøtten havde der stået 70 millioner kroner med røde tal.

Ud over nicheaviserne Information og Kristeligt Dagblad ville giganten Berlingske Media og mange lokalaviser også køre med underskud uden støtte fra staten. Det skriver Børsen i dag.

Selvom ingen forventer, at støtten til de danske dagblade helt forsvinder, så kan der være udsigt til, at mediehusene må indstille sig på smalkost i fremtiden. Det vurderer Anker Brink Lund, professor i medieledelse ved CBS:

»Dagspressen har mistet noget af sin særstatus i støttedebatten. Det er svært at argumentere for den privilegerede position i et mediebillede, der er stadig mere konvergerende og broget,« siger han til Børsen.