Mediestøtte redder lukningstruet lokalmedie

Kjerteminde Avis og Kanal Frederikshavn er blandt de netmedier, der for første gang modtager mediestøtte i år. Støtten skal gå til drift, fortæller chefredaktørerne

Kjerteminde Avis har fået ca. 150.800 kr. i mediestøtte. De penge skal indgå i den daglige drift af netavisen, siger chefredaktør Rikke Mohr Jørgensen til Journalisten.

»Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har været lukningstruede, og vores videre færd har været afhængig af, om vi fik mediestøtte eller ej. Så derfor er vi selvfølgelig meget glade for den. Nu skal vi så se på, hvor den skal bruges, og hvilke huller der skal lukkes fremover, men det giver os god mulighed for at fortsætte som det vigtigste medie i vores lokalområde,« siger hun.

Også på Kanal Frederikshavn skal mediestøtten gå til drift, fortæller chefredaktør Michael Frederiksen.

»Vi er i dag to skrivende medarbejdere og en sælger. Det er et slagsmål at have en netavis og få tingene til at hænge sammen. Omsætningsmæssigt er vi en lille fisk i vandet i et monopolområde, hvad angår dagblade og ugeaviser. Derfor er det langtfra alle virksomheder, der tør annoncere hos os, så det er en kamp. Selv om det ikke er et stort beløb, er det et meget flot beløb for os.«

Kanal Frederikshavn har modtaget godt 60.500 kr. i mediestøtte.

Styrke demokratiet

For Rikke Mohr Jørgensen handler mediestøtten også kort og godt om at styrke demokratiet.

»Vi ser det som vores fineste opgave at formidle de ting, der sker i kommunen. Den sidste byrådsperiode var lidt lukket land. Der var mange beslutninger, der gik hen over hovedet på borgerne, så vi går meget op i at videreformidle byrådets beslutninger. Det er mediestøtten med til at sikre, at vi kan,« siger hun.

Den 15.marts indførte Kjerteminde Avis betaling på nettet. Det er gået overraskende godt.

»Vi har på en måned fået næsten 1.000 abonnenter. Da vi stoppede med at udkomme på print, lukkede vi med 2.200 abonnenter, så jeg synes, det er rigtig flot gået på nettet. Der har endnu ikke været en dag, hvor vi ikke har fået en ny online abonnent. Det viser jo også, at folk er villige til at betale for vores nyheder,« fortæller Rikke Mohr Jørgensen.

Overrasket over støtte

Netmediet Kanal Frederikshavn – der dagligt har cirka 10.000 besøg – har modtaget støtten på dispensation, da de endnu ikke opfylder kravet om tre fastansatte medarbejdere. Det forventer chefredaktør Michael Frederiksen, at mediet opfylder næste år, hvor de vil søge om mediestøtte igen, og hvor ansøgningen vil basere sig på regnskabet for 2013.

»60.500 kr. er mange penge for en lille lokal netavis. Først og fremmest er vi rigtig glade, og så er vi dødstolte, fordi vi mener, vi laver gedigen lokaljournalistisk, som folk sætter pris på,« siger han.

Michael Frederiksen er også positivt overrasket over, at Medienævnet har kunnet gennemskue, at Kanal Frederikshavn laver god journalistik.

0 Kommentarer