Mediestøtte: InsideBusiness er glade, Politiken Nicher ærgrer sig

Slots- og Kulturstyrelsen har offentliggjort listen over medier, der får redaktionel produktionsstøtte i 2019. Erhvervsmediet InsideBusiness er for første gang på listen. Politikens nicemedier Skoleliv og Byrum havde også søgt, men fik afslag. Redaktør er ”ærgerlig og uforstående”

Det lille erhvervsmedie InsideBusiness har i dag fået Slots- og Kulturstyrelsens stempel for, at de er et seriøst medie.

Sådan føles det hvert fald for medstifter og ansvarshavende chefredaktør, Peter Nyholm. I dag kunne han nemlig finde InsideBusiness på styrelsens liste over modtagere af redaktionel produktionsstøtte i 2019.

”Det er vi meget glade for og stolte over,” siger han.

InsideBusiness har før fået etableringsstøtte fra Innovationspuljen, men det er første gang, de modtager redaktionel produktionsstøtte. De får 420.000 kroner næste år.

”Vi føler, at vi er gået fra at være et lille iværksættermedie til et seriøst medie, der nu også har fået Kulturstyrelsens stempel for, at vi er et seriøst og kritisk medie,” siger Peter Nyholm.

Går 100 procent til at lønne 

Samlet uddeles der 365,7 millioner kroner i redaktionel produktionsstøtte til i alt 68 medier næste år. Traditionen tro er Kristeligt Dagblad og Information topscorere og får henholdsvis 29 og 25,5 millioner kroner i 2019.

Men flere medier optræder ifølge Mediawatch på listen for første gang. Det gælder blandt andet Hus Forbi, Børneavisen og Vice. Og altså InsideBusiness.

Her skal pengene gå 100 procent til at lønne journalistisk arbejdskraft, fortæller Peter Nyholm.

”I det nuværende regnskabsår får vi et lille underskud, og det nærmer sig nul,” forklarer han.

Skal I ud og hyre mere arbejdskraft?

”Lige nu ser det ikke ud til, at vi hyrer. Vi har tre journalister plus freelancehjælp, og vi skal lige have forretningen til at køre helt rundt, før vi hyrer flere,” siger Peter Nyholm.

Politiken Nicher fik afslag

Mens listen over støttemodtagere altså skabte jubel hos InsideBusiness, forholder det sig modsat hos Politiken Nicher. De havde også søgt om redaktionel produktionsstøtte til nichemedierne Skoleliv og Byrum, men fik afslag.

”Det er jeg ærgerlig og uforstående over for. Fordi jeg synes, vi lever op til de kriterier, der er. Jeg synes, vi bidrager til den journalistiske mangfoldighed med både Skoleliv og Byrum. Så nu vil vi se nærmere på afslaget og begrundelsen i det og på den baggrund overveje, om vi skal klage,” siger chefredaktør Anders Jerking.

Han fortæller, at afslaget til Skoleliv dels er begrundet i paragraf 3 i Lov om Mediestøtte, og dels i, at det vurderes, at der ikke er nok kulturelt stof. Afslaget til Byrum er også begrundet i paragraf 3.

Af paragraffen fremgår det blandt andet, at en betingelse for at få støtte er, at mediet henvender sig til ”en bred kreds af brugere og ikke alene er rettet mod bestemte erhvervs- og faggrupper”.

Hvad betyder det for jeres drift, at I ikke får den mediestøtte?

”Vi skal have kigget nærmere på, hvad det betyder. Men vi er i gang med at opbygge to gode medier, som har fået mange abonnementer og annoncerer allerede, så vi kører løs som planlagt. Men det er klart, at vi ærgrer os over det her afslag,” siger Anders Jerking.

Skriver bredt om alle slags brancher

Peter Nyholm fortæller, at netop kravet om kulturelt stof er noget, de er meget opmærksomme på at leve op til på InsideBusiness.

Vi laver blandt andet boganmeldelser, vi skriver også om medierne indimellem, og vi skriver gerne om dansk kunst med et økonomisk tilsnit,” siger han.

Han mener også, at de lever op til kravet om at henvende sig til en bred kreds af brugere.

”Lige nu kan du både se artikler på ib.dk om gammeldags industri, om turisme, om finans, pension og kreative erhverv. Så vi skriver egentlig bredt om alle slags brancher, og det er vores intention at blive ved med det,” siger Peter Nyholm.

1 Kommentar

Lene Rasmussen
11. DECEMBER 2018
Til lykke Peter. Det er sku
Til lykke Peter. Det er sku stort. Rart med en solstråle historie!!!