Mediestøtte: Hvor var græsrødderne?

Mediebranchen plejer ikke at holde kæft, når man træder dem over tæerne, siger Henning Dyremose til Journalisten.dk.

Mediebranchen plejer ikke at holde kæft, når man træder dem over tæerne, siger Henning Dyremose til Journalisten.dk.

Der var ikke rift om taletiden, da Mediestøtteudvalget i dag holdte offentlig høring. Og det tager formand for udvalget, Henning Dyremose, som et godt tegn.

»Hvis man træder mediebranchen over tæerne, så plejer de ikke at holde kæft. Så jeg tager det som et tegn på, at udvalget er på rette vej,« siger han til Journalisten.dk.

Flere tilhørere udtrykte efter mødet bekymring over, at der ikke var mødt flere græsrødder op – små iværksættere med deres egne projekter, der kunne få gavn af en omlægning af mediestøtten. Men det tager Henning Dyremose ikke som et tegn på, at de mangler i branchen.

»Mange af dem kører jo enkeltmandsfirmaer, så de har måske ikke tid til at dukke op. Men vi skal nok tænke på deres situation,« siger han.

Som Journalisten.dk kunne fortælle tidligere i dag, var der flere til høringen, der udtrykte bekymring over, at en ny model for mediestøtten først kan implementeres i 2015. Men om der skal ske noget før, det er op til politikkerne, mener Henning Dyremose.

»Der er et politiske forlig, der kører indtil 2014 – det må vi respektere. Hvis man vil have en stor politisk reform, ville det måske være optimalt at føre politiske forhandlinger i 2012. Men hvis reformen af mediestøtten bliver meget stor, ville det nok også være meget fint for medierne at have noget tid til at omstille sig,« lyder det fra udvalgets formand.

Mediestøtteudvalget skal aflevere sin endelige rapport 1. oktober.

1 Kommentar

Frede Jakobsen
16. MAJ 2011
Re: Mediestøtte: Hvor var græsrødderne?

Hvor de var? De havde ikke tid og heller ingen penge til at tage til Køwenhavnstrup.

Frede Jakobsen, fra den nu lukkede Svendborgs NetAvis.