Mediestøtte-forhandlingerne fortsætter uændret

»Ærgerligt« at skifte kulturminister netop som forhandlingerne om mediestøtten når afsluttende fase, siger Avisen.dks Rasmus Emborg. Ny kulturminister kommer ikke til at få konsekvenser for forhandlingen, siger medieordfører Mogens Jensen (S) (opdateret)

»Ærgerligt« at skifte kulturminister netop som forhandlingerne om mediestøtten når afsluttende fase, siger Avisen.dks Rasmus Emborg. Ny kulturminister kommer ikke til at få konsekvenser for forhandlingen, siger medieordfører Mogens Jensen (S) (opdateret)

Avisen.dk's redaktør, Rasmus Emborg, frygter, at dagens overdragelse af kulturministerposten fra Uffe Elbæk til Marianne Jelved kan betyde, at forhandlingerne bliver udskudt yderligere:

»Det er ærgerligt, at udskiftningen sker lige nu, hvis det får konsekvenser for det videre forløb. Dette forløb har i forvejen strakt sig over grotesk lang tid, og man kunne godt frygte, at en ny minister lige skulle bruge lidt tid på at sætte sig ind i detaljerne, før forhandlingerne kan fortsætte,« siger Rasmus Emborg.

Han er dog fortrøstningsfuld over, at det er en garvet politiker som Marianne Jelved, der overtager posten:

»Men må kunne forvente, at hun kan gå ind og overtage forhandlingerne med det samme og føre regeringens samlede politik videre om, at støttekronerne skal gå til indhold frem for bestemte platforme,« siger Rasmus Emborg fra avisen.dk, som er et af de medier, der har rigtig meget på spil i forhandlingerne om mediestøtten.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, regner ikke med, at den nye kulturminister kommer til at betyde væsentligt for forhandlingerne:

»Jeg tror ikke, det vil få betydning for forhandlingerne. Det er regeringens udspil, der er lagt frem, uanset hvem der er minister. Det er et udspil, som er drøftet mange gange, og det er udgangspunktet,« siger Mogens Jensen.

Ud over avisen.dk er altinget.dk et af de medier, der har en del på spil i forhandlingerne om det nye mediestøtteforlig. Ejer og udgiver Rasmus Nielsen udtrykker i en mail til Mediawatch.dk en forsigtig optimisme om, at Marianne Jelved måske endda kan få forhandlingerne til at glide bedre:

"Den nye kulturminister kan få en flyvende start, hvis det lykkes at vride de manglende 40 mio. kr. ud af finansministeren, som regeringen ellers vil spare på den samlede statsstøtte til de private medier. Er der nogen, der kan det, er det Marianne Jelved," skriver Rasmus Nielsen med henvisning til den besparelse, som regeringen vil finde på lønsumsafgiften, og som var skyld i, at de borgerlige oppositionspartier forlod forhandlingsbordet i fredags.

Men den optimisme deler Mogens Jensen ikke:

»Selvfølgelig har det betydning for et forhandlingsforløb, hvilke personer der håndterer det, for personer er jo forskellige. Men nu er det ikke sådan, at Uffe Elbæk ikke kunne lave aftaler. Lønsumsafgiften er aftalt i finansloven, og jeg har ingen forventning om, at Marianne Jelved kan finde nye penge. Men jeg vil da ikke udelukke det,« siger Mogens Jensen.

Heller ikke de konserervatives forhandler, Lars Barfoed, tror, at en ny minister får forhandlingerne til at glide bedre end den forrige:

»Nogle gange kan det have betydning, at der kommer en ny person ind i billedet. Men jeg tror ikke, det er tilfældet denne gang. Regeringen vil spare 40 millioner kroner, og det vil vi ikke være med til. Det er det problem, Marianne Jelved skal finde en løsning på,« siger Lars Barfoed, der mener, at det principielt stadig er muligt at lande et forlig inden jul.

(Opdateret 10.48 med kommentar fra  Lars Barfoed)

0 Kommentarer