Mediestorm over vatikanet

  MEDIEHIT. Der har næppe nogensinde før været samlet så mange avis-, radio-, web- og tv-journalister, fotografer, teknikere og kamerafolk, som da pave Johannes Paul II blev begravet fredag den 8. april.Allerede tidligt på eftermiddagen onsdag den 5. april standsede Vatikanets pressekontor akkrediteringen.

MEDIEHIT. Der har næppe nogensinde før været samlet så mange avis-, radio-, web- og tv-journalister, fotografer, teknikere og kamerafolk, som da pave Johannes Paul II blev begravet fredag den 8. april.

Allerede tidligt på eftermiddagen onsdag den 5. april standsede Vatikanets pressekontor akkrediteringen.

»Jeg beklager, men vi klarer ikke mere. Vi har akkrediteret 3.500 allerede. Vi ved ikke, hvor vi skal gøre af flere. Der er ganske enkelt ikke plads,« sagde lederen for kontoret, som måtte bortvise skuffede og frustrerede reportere.

Avisernes journalister og fotografer havde et fortrin frem for de elektroniske reportere, idet de kunne få pressekort helt frem til fredag.

For de store amerikanske tv-selskaber var akkrediteringen ikke noget stort problem. Mange af dem havde nemlig lejet lejligheder med balkon og udsigt til Peterskirken. Nogle af selskaberne, heriblandt CNN, havde såmænd allerede for fem år siden lejet sig ind i lejligheder med gode kameravinkler ind til den skorsten, som skal sende hvid røg op, når den nye pave er valgt.

24 andre tv-selskaber fik plads i det to etager høje stillads, som var blevet bygget på Peterspladsen.

Trods de millioner af mennesker, som ville se paven på lit de parade i Peterskirken, var der gode arbejdsforhold for de journalister, som var akkrediteret. Et sindrigt system af spærringer og sluser gjorde, at journalister og fotografer let kunne gå til og fra, bortset fra onsdag og torsdag, da de indimellem måtte have hjælp for at komme gennem køen af pilgrimme og frem til Via delle Conciliazione.

Oversættelse: Christine Møller

0 Kommentarer