Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:24 10.11.2023 Ritzau

Mediestorm får betjente til at erklære mistillid til politidirektør

Mediestorm får betjente til at erklære mistillid til politidirektør

Samtlige betjente på politigården i Vejle udtrykker mistillid til deres leder. Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Samtlige betjente på politigården i Vejle har erklæret deres mistillid til politidirektør Jørgen Abrahamsen på grund af hans optræden i forbindelse med en række klager fremlagt af forskellige medier.

Det skriver Frihedsbrevet og Vejle Amts Folkeblad.

Politidirektøren i Sydøstjyllands Politi varslede for nylig at nedlægge en såkaldt specialpatrulje, der består af civilklædte betjente.

Det skete som reaktion på kritisk omtale i flere medier af nogle betjentes opførsel. For eksempel omtalte Politiken flere episoder i en artikel med overskriften ’De kalder betjentene for tæskeholdet. Og det er der en rigtig god grund til’.

I en pressemeddelelse udtalte Jørgen Abrahamsen derefter, at det er centralt, at borgerne har tillid til politiet, og at alle opgaver skal løses med faglighed, empati og etik.

Men ifølge Frihedsbrevet og Vejle Amts Folkeblad er der stor vrede blandt politifolkene. I et internt brev beskyldes politidirektøren for at have undergravet ”Dansk Politis myndighed, legalitet og magtanvendelse”.

Desuden skal Abrahamsen ifølge brevet have legitimeret, at ”en lille gruppe mennesker med pressen som talerør kan sætte en hel politikreds skakmat”.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad står samtlige omkring 200 politifolk på politigården i Vejle bag kritikken af den øverste chef.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder