Mediernes dækning af det katastroferamte Pakistan udvides

Dagbladene optrapper nu deres dækning af katastrofen i Pakistan. Det sker på grund af ødelæggernes omfang, men skyldes også, at Pakistans stabilitet er vigtig for verdensfreden.

Dagbladene optrapper nu deres dækning af katastrofen i Pakistan. Det sker på grund af ødelæggernes omfang, men skyldes også, at Pakistans stabilitet er vigtig for verdensfreden.

I morgen sender Politiken en fotograf af sted til Pakistan for at dække katastrofen sammen med en journalist. Og Jyllands-Posten arbejder også på at sende et team af sted hurtigst muligt.

Fotochef på Jyllands-Posten Jens-Kristian Søgaard siger:

»Der er jo altid brutale katastofer et sted i verden, så vi skal selvfølgelig prioritere med omhu. Vi vægter naturligvis katastrofens omfang. Men i den her situation har det også betydning, at Pakistan er et vigtigt land rent politisk. Landets stabilitet kan have betydning for verdensfreden,« siger han og medgiver, at en katastrofe af samme omfang i Mali sandsynligvis ikke havde fået samme topprioritering.

På Politiken gør man sig samme overvejelser. Fotochef Thomas Borberg fortæller, at det har taget lang tid for den samlede presse af overskue, hvor store konsekvenser katastrofen ville få for Pakistans fremtid. Derfor har man været afventende med at sende medarbejdere af sted til landet.

»Det er et politisk vigtigt område, og hvis der udbryder kolera, hvilket der er forlydender om, er det en katastrofe, som vil vokse i omfang. Så skal vi være der og fortælle om menneskelige konsekvenser selv,« siger Thomas Borberg.

Ikke hård nyhed længere

Berlingske Tidende overvejer stadigvæk at sende medarbejdere af sted, men holder foreløbigt igen:

»Fakta er, at katastrofen i Pakistan ikke er en hård nyhed længere. Vi dækker den selvfølgelig. Det er utrolig vigtigt. Men vi gør det med billeder fra udenlandske bureauer. Vi er kommet frem til, at der ikke er nogen ide i at tage af sted lige nu. Hvis Berlingske skal rejse til Pakistan, skal vi kunne tilføje noget nyt, som de andre ikke kan,« siger fotochef Søren Lorenzen. Han fortæller, at det ikke har betydning for beslutningen, at Berlingske Tidende tidligere på året intenst dækkede jordskælvet på Haiti.

TV 2 News sætter fokus på oversvømmelserne i Pakistan hele den kommende lørdag.

0 Kommentarer