Medierne sover ikke

3F. På bagsiden af seneste nummer af Journalisten anklager Jonas Højlund de medier, der ikke ukritisk citerer Fagbladet 3F's artikler - som de meget flittigt sender ud som citathistorier på Ritzau - for at sove i timen.

3F. På bagsiden af seneste nummer af Journalisten anklager Jonas Højlund de medier, der ikke ukritisk citerer Fagbladet 3F's artikler – som de meget flittigt sender ud som citathistorier på Ritzau – for at sove i timen.

Men du glemmer noget, Jonas. 3F er altså part i de konflikter, I skriver om. Så måske sov journalisterne ikke, da de i sin tid blev undervist i de journalistiske grunddyder, og måske sover de heller ikke nu.

En citathistorie fra Fagbladet 3F er et partsindlæg, principielt ikke anderledes end en pressemeddelelse fra en repræsentant for det private erhvervsliv. Og den skal derfor omgås med samme forsigtighed på de principielt uafhængige redaktioner. Det vil sige, historien skal gennemtjekkes kritisk, og den udskældte part skal høres. Og det kan så føre til det, du kalder lange forsvarstaler, hvis I ikke har været upartiske nok til at klare lakmustesten på en uafhængig redaktion.

Og når det så er sket en gang, bruger redaktioner nok deres kræfter på noget andet end 3F's citathistorier en anden gang.
Jeg siger ikke, at I ikke forsøger at lave fair objektiv journalistik, men det ændrer ikke på jeres principielle status som part i forhold til de principielt uafhængige medier. Som en part vil I altid blive holdt ud i strakt arm, og det er et sundhedstegn, ikke det modsatte.

– Jeppe Lykke Hansen, journalist, Odense C

0 Kommentarer