Medierne malker Facebook

Antallet af mediehistorier, der citerer politikeres opdateringer på Facebook og Twitter, steg med 65 procent fra 2011 til 2012

Det fastslår en undersøgelse, "Fra Facebook til forsiden", som er foretaget af fire kandidatstuderende på Roskilde Universitet i samarbejde med Infomedia.

”Vi kan se en kraftig stigning i mediernes brug af statusopdateringer i politiske nyheder. Både politikere og journalister er for alvor kommet i gang på de sociale medier,” siger Nicolai Cohrt Mejlvang, medieanalytiker i Infomedia.

Undersøgelsen konstaterer samtidig, at mediernes brug af Facebook-citater er blevet mere ukritisk i perioden.
”I 2012 blev vrede statusopdateringer med angreb på andre politikere ofte gengivet uden at høre den anden part. I 2011 hørte medierne den angrebne part hver gang, mens det kun var hver femte gang i 2012,” fortæller Mads Melcke, som er en af de kandidatstuderende bag analysen.

Af undersøgelsen fremgår det desuden, at rød blok fik flere statusopdateringer citeret i pressen i 2012, helt konkret 46 over for blå bloks 38. Margrethe Vestager var topscorer med 12. I 2011 så det anderledes ud, der var blå blok i front med 36 citerede statusopdateringer over for rød bloks beskedne 16.

"Fra Facebook til forsiden"s hovedkonklusioner kan ses her.

 

0 Kommentarer