Forårssemesterets panikdag er overstået. Medierne gik i panik, ikke praktikanterne, fortæller praktikvejleder Pia Færing.
Klokken 08.03 var alle ansøgninger afleveret til mediernes udsendte, men allerede 08.02 var den første praktikant ansat. Og efter et kvarter havde Berlingske Tidende ansat sine første fire håbefulde studerende, fortæller praktikvejleder Pia Færing.
Det går altid stærkt på panikdagen, men aldrig har hun oplevet så megen puffen og masen.
»Jeg har ikke det fulde overblik endnu, men omtrent 90 procent af de studerende havde allerede en praktikplads klokken 11. Så det gik rigtig hurtigt. Nu startede runden jo også med 20 pladser i overskud, så det var medierne, der gik i panik, ikke praktikanterne,« siger Pia Færing til Journalisten.dk.
Det skyldes, at blandt andre Ingeniøren og Fyens Stiftstidende i år opruster med ekstra praktikanter, dertil kommer som sædvanligt omtrent 10 nyoprettede praktikpladser, og sidst men ikke mindst har flere praktikanter valgt at forlænge deres praktikophold.
Pia Færing forventer ikke at have dannet sig det fulde overblik over situationen før mandag, da de medier, der ikke fik opfyldt deres ønsker i dag, fortsat vil afholde samtaler de kommende dage.
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Det er surt at hedde Kurt og ikke at have gjort sig så bemærket, at man har sikret sig en praktikplads, inden P-dagen oprinder.
Men det var vel ikke tanken bag denne seance, der for udenforstånde kan lyde som en tidlig morgen på kajen i en havnearbejders liv.
Een ting er, at der stadig optages mange flere til faget, end der er brug for på det betrængte mediemarked, hvor man efter gratisavisernes indtog skal indstille sig på at blive stadig dårligere aflønnet for at forære sit arbejde væk .
Noget andet er det gedemarked, som panik-dagen har udviklet sig til. Nogle uddannelsessteder forbyder de studerende at lave egne præsentationssider for at fange opmærksomhed hos et praktiksted. Andre har på forhånd været rundt og sikret sig en aftale.
Der er mavepine på begge sider af bordet. For den studerende, der vil gøre alt for at få en god praktikplads på CVét - men i endnu højere grad for medievirksomhederne, der, som det fremgår af seneste nummer af Journalisten, faktisk er dybt afhængige af praktikanter for at kunne udkomme.
Der er hverken tid eller overskud til at frie øvelser på gulv - og lur mig, om ikke det også er den allerbedste måde at finde ud af, om man egner sig til at klare deadlines etc.
Men drop panikdagen, spar de studerende for udgifter til en togbillet og mavesår, og lad dem søge praktikplads hos de forskellige medier - for det gør de jo alligevel.
Så fpr de måske også et mere realistisk indtryk af, hvad der venter - derude i medievirkeligheden.