Medier søger digitale journalister

Det er blevet et helt almindeligt krav i stillingsopslag, at journalister skal kunne arbejde på nettet og lave web-tv, siger Dansk Journalistforbunds karrierevejledere.

Det er blevet et helt almindeligt krav i stillingsopslag, at journalister skal kunne arbejde på nettet og lave web-tv, siger Dansk Journalistforbunds karrierevejledere.

Engang var det forbeholdt nørderne. I dag er det blevet mainstream at arbejde med Google Maps,  skrive til nettet eller lave web-tv. Det siger karrierekonsulent i DJ Mads Løkke Rasmussen med henvisning til en række aktuelle stillingsopslag.

»Det er ting, som ikke længere er forbeholdt nogle sære specialister. Det er blevet mainstream, og derfor skal man som journalist heller ikke kræve at komme på et 1½ års kursus i Google Maps. Man skal bare give sig i kast med det og lære det ved at bruge det,« siger han.

Region Hovedstaden søger lige nu freelance videojournalist til web-tv, LEGO skal bruge en velskrivende journalist med web-tv-erfaring, og Berlingske Tidende søger "et antal medarbejdere" med stærke digitale kompetencer.
Journalisterne på Berlingske Tidende skal indgå i et nyhedsteam med reportere, der skal levere journalistik til avisens digitale platforme – både web, mobil og tablets.
Ifølge stillingsopslaget skal reporterne indgå som en del af morgenholdet på Berlingske.dk morgenhold og i dagtimerne på fagredaktionerne på for eksempel Indland, Kultur, Udland, Business.

Ifølge Mads Løkke Rasmussen er der en klar tendens til, at flere medier ønsker, at den solide journalistik på papir ikke bare skal overføres i en kortere og hurtigere form til nettet – nettet skal tilføre historierne merværdi ved brug af for eksempel Google Maps og web-tv. Og den udvikling kan man også se i stillingsopslagene på for eksempel Journalistforbundets hjemmeside.

»Der er ikke et eneste opslag, der efterspørger rent skrivende journalister. De indeholder alle sammen et element af web eller web-tv,« siger Mads Løkke Rasmussen.

0 Kommentarer