Medier snydt af publicity-stunt

Abortbåd lagde aldrig til kaj i Marokko. Alligevel gik nyheden verden rundt - også i Danmark

Abortbåd lagde aldrig til kaj i Marokko. Alligevel gik nyheden verden rundt – også i Danmark

Marokko forhindrede tirsdag en båd med hollandske abort-aktivister i at lægge til kaj i havnebyen Smir.

Alligevel gik historien om abortbåden verden rundt. Det er organisationen Women on Waves, der står bag det, der nu beskrives som et publicity-stunt, skriver Reuters.

Organisationen meddelte i sidste uge, at den agtede at lægge til kaj i Marokko efter at have krydset rundt til katolske lande som Spanien, Portugal og Irland for at demonstrere for kvinders frie ret til abort.

I meddelelsen hed det, at kvinderne om bord på båden ville foretage abort på lokale kvinder ved først at sejle dem ud i internationalt farvand for på den måde at beskytte kvinderne mod overgreb fra myndighedernes side.

Men båden lagde aldrig til kaj i Smir i Marokko. Ikke på grund af moddemonstrationerne i land, men fordi havnen var blokeret af krigsskibe.

Den hollandske læge og aktivist Marlies Schellekens siger til Reuters, at havnen i Smir var »totalt blokeret af krigsskibe, så ingen kunne komme ind«.

Organisationen Women on Waves besøgte for flere dage siden havnen i Smir, men ikke med selve kampagneskibet, kun med en mindre yacht.

Det var gamle optagelser af den mindre yacht, der blev sendt ud og bragt i flere medier. TV Avisen bragte optagelserne i sektionen »Dagens Udlandsnyheder«.

Reuters citerer en unavngiven marokkansk embedsmand for at sige, at »yachten har forladt Smir for at rejse hjem. Det var et publicity-stunt.«

»Arrangørerne narrede alle. Folk blev om bord og fuldførte aldrig de immigrationsprocedurer, der skulle til, for at de kunne indrejse i Marokko.«

Abort er ulovligt i Marokko og kan straffes med op til 20 års fængsel.

0 Kommentarer