Medier optrapper sikkerheden i bandekrigen

Den københavnske bandekrig får nu medier til at skærpe sikkerheden for deres medarbejdere. Ekstra Bladet sender således ikke længere indvandrer- eller rockerlignende medarbejdere ind visse steder på Nørrebro.

Den københavnske bandekrig får nu medier til at skærpe sikkerheden for deres medarbejdere. Ekstra Bladet sender således ikke længere indvandrer- eller rockerlignende medarbejdere ind visse steder på Nørrebro.

Det fortæller Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, til Journalisten.dk.

Efter trusler mod journalister og fotografer på Nørrebro har Ekstra Bladet valgt at holde enkelte journalister, som kunne forveksles med parter i bandekrigen, fra bydelen.

»Det, der er problemet, er, at hvis man ligner en af parterne i konflikten – hvis man ligner en rocker eller en indvandrer – så er man i risiko for at blive skudt på. Det vil vi selvfølgelig ikke udsætte vores folk for. Hvis de overhovedet er i tvivl eller bange, skal de ikke tage derud,« siger Poul Madsen.

Det er primært den såkaldte firkant mellem Åboulevarden og Nørrebrogade, hvor det er specielt risikabelt for journalister at færdes, fortæller Poul Madsen.

»Trusselsbilledet skifter, men vi har to-tre journalister, der ikke tager på Nørrebro. Derudover har vi valgt ikke offentligt at vise os med kameraer, med mindre politiet er der i forvejen. Så snart der er et kamera, er der optrækning til ballade,« siger Poul Madsen.

Efter flere tilfælde af chikane i form af tilråb har TV 2 News ligeledes valgt at ændre dækningen af bandekrigen fra Nørrebro til det absolut nødvendige.

»Når det handler om området omkring Blågårds Plads, har vi valgt at udelukkende rykke ud til historier, der er 'need to know', og helt droppe historier, der er 'nice to know'. Vi rykker altså kun ud til området, hvis der sket noget væsentligt,« siger Mikkel Hertz, souschef hos TV 2 News, der ikke ønsker at komme med konkrete eksempler på chikane.

Han understeger, at TV 2 News ikke har været udsat for trusler med pistol, som det skete for en journalist på Berlingske Tidende. Endnu har der blot været tale om verbale trusler.

Den spændte stemning har ligeledes betydet, at TV 2 News er tvunget til at placere hyrede sikkerhedsvagter ved stationens sendevogne ved livesendinger fra Nørrebro, fortæller Mikkel Hertz.

Poul Madsen afviser at hyre vagter til beskyttelse af avisens journalister og fotografer, når de befinder sig på Nørrebro.

»Man skal også huske, at jo mere vi optrapper, jo mere bliver der optrappet på den anden side. Når tv rykker ind, er det med en masse sendevogne og udstyr og grej. Vi rykker ikke ind med andet end et kamera og blok og pen,« siger Poul Madsen.

0 Kommentarer