Hvert år ved denne tid kan man regne med, at Michelin udgiver sin årlige guide med uddeling af stjerner til verdens restauranter. Og lige så sikkert er det efterhånden, at de danske medier er på pletten og dækker begiveheden tæt.
»Det er noget, der interesserer rigtig mange mennesker. Og det er noget, vi i Danmark er stole af at være gode til, og som giver os god omtale i udlandet. Så det er forholdsvis væsentligt at dække, synes vi,« siger redaktionschef på dr.dk Christian Lindhardt.
Han har i dag to medarbejdere, som dækker uddelingen af Michelin-stjernerne på dr.dk, hvor nyheden om, at København får tre nye Michelin-restauranter, her til formiddag har ligget som top-historie.
Breaking og forproduktion
Og dr.dk er langtfra det eneste nyhedssite, der prioriterer dækningen af Michelinguiden højt. På de fleste danske netaviser har nyheden ligget i toppen her til formiddag – på politiken.dk i en kort overgang sågar med et gult breaking-skilt.
Ligesom på dr.dk har politiken.dk også to journalister dedikeret til at følge Michelin-uddelingen i dag. Derudover har de én på ’reservebænken’, hvis der skulle ske noget stort, fortæller souschef Jesper Friis:
»Vi er jo en netavis, så vi skal selvfølgelig følge begivenheden live. Derfor kan vi heller ikke bare nøjes med at have én mand på sagen, som så skriver en artikel om det til avisen i morgen. Men derudover er beredskabet, at vi selvfølgelig også på forhånd har planlagt elementer og optakt til i dag,« siger han.
På Berlingskes netavis live-blogger madanmelder Søren Frank direkte fra Michelin-pressemødet i Stocholm, mens der også løbende produceres artikler herhjemmefra.
»Vi følger det tæt, fordi det taler direkte til vores læsere. Vi har en målgruppe, som måske mere end så mange andre er i København, hvor de her restauranter også ligger. Så det er noget, en hel del går op i – og lige nu er det også noget af det allermest læste på b.dk,« siger Jens Jørgen Madsen, chef for b.dk.
Politiken: Det må ikke overskygge Ukraine
Der har tidligere været kritik af mediernes massive dækning af Michelin. Blandt andet i 2012, hvor det blev gjort op, at Politiken på kun 24 timer havde skrevet 24 artikler om Michelinguiden. Her overvejer man da også nøje, hvor meget ’play’ Michelin-stjernerne skal have.
»Vi skal sørge for, at dækningen ikke tipper over og kommer til at fylde for meget i en verden i brand. Men det har ikke noget at gøre med, at vi blev kritiseret for at producere for mange artikler om emnet. På en netavis handler det om at give mange forskellige elementer og indgange, så der er valgmuligheder til læserne,« siger Jesper Friis.
Alligevel skal dækningen ikke kamme over, understreger han:
»Det er vigtigt at holde proportionerne på en dag som i dag. Derfor er vi meget optaget af at finde det rigtige niveau for dækningen, så det for eksempel ikke pludselig overskygger Ukraine-krisen,« siger Jesper Friis.
Ingen breaking på DR
Overvejelserne på Politiken har blandt andet handlet om, at de ikke ville gå i breaking, hvis resultatet for de danske restauranter var nogenlunde status quo, når stjernerne blev offentliggjort. Men da der var kommet tre nye danske restauranter med på stjernelisten, kom der alligevel gule breaking-skilte på politiken.dk.
Så vidt ville de ikke gå på dr.dk, fortæller Christian Lindhardt:
»Jeg regner med, at vi kommer til at lave en god håndfuld artikler om det i dag. Men det ER jo ikke verdens vigtigste historie, og det er ikke noget, vi går i breaking og den slags på. Vores vigtigste historier i dag er stadig det forsvundne fly, børnecheken og krisen i Ukraine,« siger han.
Samme melding kommer Jens Jørgen Madsen fra Berlingske med:
»Ukraine har ligget på toppen hos os hele natten og hele morgen, lige indtil det her gik i gang. Og den er kun for en stund rykket en tand ned,« siger han.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.