Medier foretrækker Kræftens Bekæmpelse

Af Danmarks 80 patientorganisationer er det Kræftens Bekæmpelse der får suverænt mest medieomtale, viser ny forskning. Det skævvrider debatten, siger medieforskere

Af Danmarks 80 patientorganisationer er det Kræftens Bekæmpelse der får suverænt mest medieomtale, viser ny forskning. Det skævvrider debatten, siger medieforskere

Kræftens Bekæmpelse overstiger langt de 79 andre danske patientorganisationer i medieomtale, skriver Videnskab.dk på baggrund af ny forskning.

»Alle organisationer vil gerne have opmærksomhed, fordi de kan være med til at sætte en politisk dagorden, hvis de kommer meget i medierne. Men nogle få løber med det hele. Kræftens Bekæmpelse står stærkt og får meget positiv medieomtale, fordi det er en stor organisation med et professionelt sekretariat,« siger professor Anne Binderkrantz fra Aarhus Universitets Institut for Statskundskab til Videnskab.dk.

Professor Anne Binderkranz har netop afsluttet en undersøgelse af fordelingen af spalteplads til interesseorganisationer i de to landsdækkende aviser Morgenavisen Jyllands-Posten og Politiken.

Undersøgelsen viser, at Kræftens Bekæmpelse kommer ind på en klar førsteplads som den mest omtalte patientorganisation.

»Kræftens Bekæmpelse er en type organisation, som typisk gør sig godt i medierne, fordi den repræsenterer sygdomme og patientgrupper, alle kan identificere sig med,« siger hun.

Det, at Kræftens Bekæmpelse får mere medietid end andre patientorganisationer, kan give et forkert billede af virkeligheden, siger medieforsker Mark Ørsten fra RUC til Videnskab.dk:

»Vores normative forestilling er, at alle kommer til orde i medierne, men det viser sig ofte ikke at være sandt. Meget store organisationer, der kan afsætte midler til professionel kommunikation, kommer mere i medierne end andre, og det skævvrider dagsordenen.«

1 Kommentar

Peter Simonsen
1. NOVEMBER 2012
Re: Medier foretrækker Kræftens Bekæmpelse
At kalde dem begge for landsdækkende er vel en tilsnigelse. Omnibusaviser er mere dækkende - efter min mening