Medieordførere: Club Lorry skal stoppes

Seks medieordførere kræver, at den ulovlige drift af Club Lorry stoppes omgående. Morten Marinus (DF) mener, at bestyrelsen skal hæfte for de 177.000 licenskroner, der er gået til klubbens aktiviteter

Kulturministeriet har i et notat til Folketingets medieordførere slået fast, at TV 2 Lorrys medlemsklub Club Lorry er blevet drevet ulovligt. Det får nu en række medieordførere på tværs af det politiske spektrum til at kræve den ulovlige drift af Club Lorry stoppet.

»Jeg har sjældent set et notat, der så konkret skriver, at noget er lovstridigt. Derfor skal det selvfølgelig stoppes. Hellere i dag end i morgen. Det går jeg ud fra, at bestyrelsen og direktionen tager initiativ til,« siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby.

Enhedslistens medieordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, er enig:

»Med den måde, som Club Lorry er lavet på i dag, så skal den lukkes lige med det samme.«

Kulturministeriets notat kommer, efter at Rigsrevisionen har sat spørgsmålstegn ved lovligheden i Club Lorrys aktiviteter. Det handler blandt andet om to årlige ture til Paris, hvor tre Lorry-ansatte tager med på tv-stationens regning – herunder direktør Dan Tschernia, der guider medlemmerne rundt en enkelt formiddag. Han står også for at vælge månedens vintilbud til medlemmerne sammen med en vindistributør.

Club Lorrys aktiviteter har siden 2009 givet et underskud på 177.000 kroner, som ifølge Rigsrevisionen er blevet dækket af licenskroner. Det skal have konsekvenser, mener SF’s Özlem Cekic, der rejste spørgsmålet for kulturministeren:

»På den ene side sidder vi og kæmper for, at TV 2 Regionerne skal have flere penge, og på den anden side bruger TV 2 Lorry public service-penge til at dække aktiviteter, der intet har med public service at gøre. Det skal have en konsekvens. Jeg vil ikke sige, hvad konsekvensen skal være – om det skal være direktionen eller bestyrelsen – men det er klart, at regningen ikke kan sendes videre til danskerne i form af dårligere public service, ved at TV 2 Lorry skal finde de 177.000 kroner ved effektiviseringer,« siger Özlem Cekic.

Liberal Alliances Mette Bock er uenig. Hun kræver ligesom de andre, at Lorry hurtigst muligt bringer orden i forholdene, men hun mener, at Lorry skal betale de 177.000 kroner tilbage:

»Licenskroner, som er anvendt uretmæssigt, skal betales tilbage. Det skal have en konsekvens. Hvis man er direktion og bestyrelse, har man et ansvar. Det må man stå på mål for i forhold til Lorrys seere. De har et repræsentantskab, som har valgt en bestyrelse, og den bestyrelse har ansat en direktion. Hvis det skal have nogle personalemæssige konsekvenser, så må man tage det den vej rundt,« siger Mette Bock.

Ellen Trane Nørby mener ikke, at pengene skal betales tilbage, da det ville være at dobbeltstraffe seerne. Hun påpeger, at Club Lorry før i tiden har givet overskud. De konservatives medieordfører, Lars Barfoed, skriver i en mail til Journalisten, at de ulovlige aktiviteter skal stoppes, men han mener ikke, at politikerne skal blande sig i, om det skal have konsekvenser:

”Det må imidlertid være en juridisk sag at vurdere,” skriver Lars Barfoed.

Medieordfører hos Dansk Folkeparti Morten Marinus mener, at bestyrelsen skal betale de 177.000 kroner tilbage til seerne:

»Jeg synes, at bestyrelsen og de her folk bag Club Lorry skal stilles til ansvar. De her penge, der ifølge notatet er brugt ulovligt, skal føres tilbage. Jeg mener, at bestyrelsesansvarsloven skal tages i brug. Om direktøren også skal være medansvarlig, må man finde ud af,« siger Morten Marinus, der i morgen skal mødes med de andre medieordførere og kulturministeren og blandt andet drøfte, hvad konsekvenserne skal være i denne sag.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra regeringspartierne, men før Kulturministeriet tog endelig stilling til lovligheden i Club Lorry, skrev kulturministeren i en mail til Journalisten, at hun mente, at det skulle have konsekvenser, hvis det viste sig, at klubben var ulovlig:

”Hvis licensmidler bruges til andet end public service, så er de ikke brugt rigtigt. Jeg mener ikke, at vinsmagning og ture til Frankrig er public service. Og hvis der er foregået noget ulovligt, så skal det selvfølgelig have konsekvenser,” skrev Marianne Jelved.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør i TV 2 Lorry Dan Tschernia eller bestyrelsesformand Frede Jørgensen. Journalisten forsøger fortsat.

1 Kommentar

Christian Vangsø Bentsen
12. JUNI 2014
BT, EB, Berlingske, Politiken
BT, EB, Berlingske, Politiken og Jyllandsposten driver... sporadisk nævnt

lidtmere
side6
sweetdeal
btshop
BTplus
Berlingske plus
Flash
ibyen

og listen er længere... Væsenligt længere....

Godt i forsøger at fange Frede Jørgensen eller Dan the Man - Gud forbyde i åbner øjner.

Lets all kill Lorry!