Medielicensen tager turen over Øresund

Svensk domstol konkluderer, at svenskerne skal betale licens, hvis de ejer en computer. Radiotjänst har allerede fået ekstra 110 millioner svenske kroner i licenskassen

Alle svenskere, der ejer en computer skal betale tv-licens. Det skriver Aftonbladet.se.

Det er forvaltningsdomstolen i Luleå, der har truffet afgørelsen, efter en række svenskere har klaget over nye tolkninger af licensreglerne.

Hvad dommen får af betydning for folk med smartphones og tablets er endnu uklart. Selv om den svenske Radiotjänst allerede i februar begyndte at opkræve tv-licens for begge.

Selv hvis svensken aldrig ser tv på deres computer, skal de til lommerne.

”Du skal jo også betale tv-licens, selv om du aldrig bruger dit fjernsyn,” siger dommer ved forvaltningsretten i Luleå, Victoria Backstrom.

Tilfredsstillende

Radiotjänsts har gennem deres tolkning af licensreglerne allerede fået omkring 110 millioner svenske kroner i kassen. 

”Det er tilfredsstillende, at forvaltningsdomstolen har givet Radiotjänst ret i vores fortolkning og anvendelse af loven, siger Radiotjänsts kommunikationschef Johan Gernandt.

I Danmark skal alle personer over 18 år, som har et eller flere licenspligtige apparater” betale licens. De licenspligtige enheder er: Tv, computer med internetforbindelse, smartphone med internetforbindelse og tablet eller andre enheder med internetforbindelse.

Radiolicensen bliver afskaffet pr. 1. juli.

Den svenske tv-licens koster 2.076 kroner om året – lige gyldigt, hvor mange apparater man har.

 

 

 

0 Kommentarer