Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:39 18.05.2021 Anna Sol Jørgensen

Mediekommentator Søren Schultz bliver chefredaktør for nystartet medie

Mediesociolog og mediekommentator Søren Schultz Jørgensen bliver ansvarshavende chefredaktør for det nystartede medie Vid&Sans.

Det skriver Aarhus Universitetsforlag i en pressemeddelelse.

Vid&Sans fik for en måned siden 3,1 millioner kroner i støtte fra Kulturministeriet for at kunne få det nye medie med forskningsnyheder på benene. Det er det højeste beløb, der er givet i etableringstilskud de seneste fem år.

”For en medienørd, der har brugt hele sit arbejdsliv på at pendle mellem den praktiske journalistik og medieforskningen, gives der simpelthen ikke noget mere spændende end at få lov til at prøve at udvikle en ny tids folkeoplysning. For det er, hvad Vid&Sans skal være. Og vores analyser viser ekstremt tydeligt, at borgerne faktisk tørster efter en ny slags aktualitetsstof – baseret på forskning og nuancer – som modvægt til et nyhedsbillede, der opleves som larmende og konfliktpræget,” siger Søren Schultz Jørgensen i en pressemeddelelse.

Søren Schultz Jørgensen kommer fra en position som selvstændig medieforsker og rådgiver i virksomheden Kontrabande og har de seneste mange år haft faste kommentarer i Politiken.

SENESTE NYT

Flere nyheder