Mediehuse: Tillykke, men ingen penge til nyt center for undersøgende journalistik

Hverken JP/Politikens Hus, Sjællandske Medier eller Berlingske Medier er klar til at love penge til det nystiftede center for undersøgende journalistik. Det siger selskabernes direktører (opdateret 14.44)

Hverken JP/Politikens Hus, Sjællandske Medier eller Berlingske Medier er klar til at love penge til det nystiftede center for undersøgende journalistik. Det siger selskabernes direktører (opdateret 14.44)Tre journalister har netop stiftet et center for undersøgende journalistik, der skal være en platform for at bedrive uafhængig og dybdegående nonprofit-journalistik. Det er dog endnu småt med finansieringen, og derfor efterlyser de tre journalister økonomisk støtte til projektet.

Det bliver dog ikke de store mediehuse, der spæder til i pengekassen i første omgang.

Journalisten.dk har spurgt to af landets mediechefer, om deres koncern vil lægge støttekroner til projektet.

Torben Dalby, chefredaktør og administrerende direktør, Sjællandske Medier, forventer ikke umiddelbart at betale til projektet.

»Slet ikke i øjeblikket, vi er kun optaget af vores fusion mellem Sjællandske Medier og Medieselskabet Nordvestsjælland. Hvis jeg siger ja til noget, så vil der også være andre ledere, der siger ja til noget, så derfor lukker vi helt ned i denne periode, indtil vi kender tingene bedre,« siger Torben Dalby til journalisten.dk.

Han lader dog samtidig en dør stå på klem fremadrettet.

»Det er ikke et nej til evig tid,« siger han.

Heller ikke i JP/Politikens Hus tror man på, at mediehuset vil smide penge i projektet.

»Jeg ønsker dem tillykke med det gode initiativ, men direkte støtte vil vi nok koncentrere om vores egne graverjournalister og undersøgende journalistik,« siger Lars Munch, administrerende direktør i JP/Politikens Hus.

Han peger til gengæld på, at der muligvis kan blive tale om redaktionelle samarbejder.

»Jeg vil bestemt tro, at vores aviser fra tid til anden vil samarbejde med dem, men det er alene en redaktionel beslutning« siger Lars Munch.

Heller ikke i Berlingske Medier er der penge at hente.

»Samtidig med at jeg siger tillykke med initiativet og er glad for, at journalister kaster sig ud i den undersøgende journalistik, så vil jeg sige, at jeg er skeptisk over for finansieringsmodeller. Det er i hvert fald meget vigtigt, at det bliver helt klart, hvem der har været med til at betale den enkelte undersøgelse,« siger koncernchef og ansvarshavende chefredaktør i Berlingske Medier.

Opdateret 14:44 med kommentar fra Lisbeth Knudsen