Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:52 17.03.2023 Anna Sol Jørgensen

Mediehus skal igennem nye besparelser efter overenskomst

Mediehus skal igennem nye besparelser efter overenskomst

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mediehusene Midtjylland, der netop har været igennem en sparerunde, skal ud i en ny, efter at der er blevet indgået en overenskomstaftale, der betyder, at lønnen for medarbejdere på DJ-overenskomst stiger med seks procent over de næste to år.

Det oplyser administrerende direktør for Mediehusene Midtjylland Alex Nielsen til MediaWatch.

Til MediaWatch fortæller han, at besparelserne skal findes på det redaktionelle område.

”Vi kommer til at mødes med tillidsrepræsentanterne og kigge på, hvordan det lander. Det vil vise sig i løbet af de næste uger,” siger Alex Nielsen, der ikke vil udelukke, at der kan komme nye afskedigelser i den forbindelse.

Det er tre uger siden, at forhandlingerne om den seneste sparerunde faldt på plads. Det betød, at seks journalister og fotografer skulle fratræde deres stillinger på tværs af mediehusets udgivelser, der tæller Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis i Silkeborg og Skive Folkeblad. Derudover bliver en ledig stilling ikke genbesat. Det betød, at det var omkring hver 10. redaktionelle medarbejder, der forsvandt fra mediehuset.

Medarbejderne i Mediehusene Midtjylland er omfattet af Dansk Journalistforbunds overenskomst med Danske Mediers Arbejdsgiverforening, der blev forhandlet på plads i weekenden.

Journalisten har forsøgt at få et interview med Alex Nielsen, der ikke er vendt tilbage på henvendelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder