Mediehetz giver arbejdsskader

Flere sygehjælpere, sosu-assistenter og politibetjente har fået arbejdsskader af at blive hængt ud i medierne

I alt 25 personer har de seneste 10 år fået erstatning for arbejdsskader alene på grund af kritisk omtale i medierne i forbindelse med deres arbejde.

Det skriver Søndagsavisen og Ugeskrift for Læger på baggrund af en undersøgelse fra Bispebjerg Hospitals Arbejds- og Miljømedicinske Afdeling.

De voldsomme anklager kan være så ødelæggende, at de ramte får psykiske diagnoser som kronisk depression eller posttraumatisk stress-syndrom PTSD.

Forskerne  bag undersøgelsen blev især overrasket over resultaterne, da de personer der medvirkede i undersøgelsen ikke havde været udsat for de normale, arbejdsrelaterede årsager til psykiske diagnoser.

"De havde oplevet markant færre tilfælde af trusler på livet eller voldelige overfald end de personer, der normalt får konstateret PTSD som følge af en arbejdsskade. Derfor skyldes deres psykiske lidelse udelukkende udhængning i pressen," siger professor og specialist i arbejdsmedicin Finn  Gyntelberg til Søndagsavisen.

Testpersonerne er anonymiserede. Finn Gyntelberg vurderer, at testpersonerne i de fleste tilfælde er blevet renset for de anklager, der er fremsat mod dem.

"Ellers havde de nok ikke fået erstatning," siger Finn Gyntelberg. 

Journalister skal overveje det meget grundigt, når de offentliggør navne på almindelige lønmodtagere, mener professor Finn Gyntelberg. 

"Jeg tror ikke journalister er onde mennesker, der hænger folk ud bevidst, men vores undersøgelse viser, at de skal tænke sig meget godt om. Folk ender med aldrig at kunne arbejde igen, have kroniske søvnbesvær og depression og blive stemplet, selvom de faktisk ikke har gjort noget forkert."

0 Kommentarer