Medieforliget koster flere jobs i TV 2-regionerne

Flere TV 2-regioner har nedlagt ubesatte stillinger, andre står over for fyringsrunder, og TV 2 Nord har sløjfet kantineordningen. Medieforliget kan mærkes på TV 2-regionerne

Klokken 14 i dag har ledelsen på TV Syd indkaldt medarbejderne til møde om, hvilke konsekvenser medieforliget får. Det bliver nok ikke gode nyheder:

»Jeg kan ikke forestille mig, at der ikke kommer til at ske afskedigelser, når vi skal spare 3,8 millioner kroner,« siger tillidsmand på TV Syd Pia Thordsen til Journalisten.

Situationen er langtfra unik. Alle andre TV 2-regioner skal også finde besparelser, efter at Folketingets Kulturudvalg kort før sommerferien blev enige om et medieforlig, der kræver besparelser hos de regionale TV 2-stationer.

»Vi har endnu ikke noget overblik, men alle steder har meldt ud, at der skal kigges på økonomien, og jeg er på vej ned til vores Uddannelse- og Kompetenceafdeling for at fortælle dem, at fyringerne er på vej,« siger Henrik Bruun, der arbejder med TV 2-regionerne i DJ.

I går kunne fyens.dk fortælle, at der er fyringer på vej på TV 2 Fyn. Direktør på TV 2 Øst Vagn Petersen fortæller til Journalisten, at jobnedlæggelser er i spil, men at man endnu ikke har lagt sig fast på, hvordan man skal finde den »voldsomme besparelse på 3,5 millioner kroner«.

Hans kollega på TV Midt/Vest Ivar Brændgaard kan heller ikke sige noget nærmere om, hvor besparelserne kan findes, mens tillidsrepræsentant på TV 2 Østjylland Loa Skau Björnsson har fået beskeden, at afskedigelser ikke kan udelukkes.

Besparelserne skyldes, at TV 2-regionerne ligesom DR skal spare to procent på licensmidlerne, fordi man dropper erhvervslicensen. Derudover bliver noget af den ekstrabevilling, regionerne fik i forbindelse med oprettelsen af de lokale 24-timers kanaler, ikke forlænget.

I medieforliget fremgår det, at der så heller ikke er krav om, hvor meget der skal produceres på 24-timers kanalerne:

”De regionale TV 2-virksomheder skal prioritere kvalitet over kvantitet på den regionale tv-kanal,” står der i forligsteksten.

Nogle af regionerne slipper igennem besparelserne uden fyringer. Da direktør i TV 2 Nord, Michael Justesen, tiltrådte sidste år, startede han allerede en »trimning af organisationen«:

»Det har gjort, at vi kunne undgå fyringer. I stedet har vi nedlagt et par ubesatte stillinger, droppet kantineordningen og opgraderet vores eksisterende SNG-vogn i stedet for at købe en ny,« siger Michael Justesen, der fortæller, at der er tale om DJ-stillinger.

På TV 2 Bornholm har man næsten også kunnet undgå fyringer ved at undlade at besætte fire ledige DJ-stillinger. En enkelt freelancer, der har en deltidsstilling som grafiker, er blevet varslet, at ansættelsen stopper, fortæller direktør Jan Jørgensen.

Rettet 13.25: Vagn Petersen er direktør på TV 2 Øst, ikke TV 2 Østjylland.

0 Kommentarer