Mediechefers gigantlønninger frem i lyset

Topchefer i BBC tvinges fremover til at dele deres lønforhold med offentligheden. Det sker efter sager om eksorbitante lønninger.

Topchefer i BBC tvinges fremover til at dele deres lønforhold med offentligheden. Det sker efter sager om eksorbitante lønninger.

Det er slut med at score kassen som medieboss i BBC uden omverdenens viden. Nye britiske regler gør op med hemmelighedskræmmeriet og sørger for lys over lønniveauet i en række offentlige instanser.

Lovændringen kommer efter flere skandalehistorier om gigantlønninger – blandt andet i BBC, skriver the Independent.

Eksempelvis krævede det adskillige henvendelser til BBC, før den offentlige public service-station gik med til at afsløre lønforholdene for værten Jonathan Ross, som indtil for nylig indkasserede 6 millioner pund om året.

Andre BBC-værter, som har fået masser af opmærksomhed på grund af stadig mere lukrative lønninger, har været Chris Evans, Sir Terry Wogan og Chris Moyles. Og kritikerne kræver nu mere åbenhed og gennemsigtighed i forhold til BBC, eftersom stationen er licensbetalt.

Medlem af det britiske parlament og formand for den såkaldte Public Accounts Committee, Edward Leigh, erklærede således følgende for nylig:

"The BBC must account for why it spends much more than its commercial rivals on breakfast and drive-time shows ? This is primarily down to presenters' remuneration."

Den ny britiske lov omfatter også andre offentlige instanser og ventes tillige at afdække lønforholdene i blandt andet Royal Bank of Scotland og Northern Rock.

De nye regler er udstedt af The Information Commissioner's Office.

0 Kommentarer