Mediechefer siger nej til Brinkmann

Hverken DRs nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen, eller TV 2s nyhedschef, Jens Gaardbo, ville stille op til Brinkmann-konference efter at have hørt om hans journalist-register.

Hverken DRs nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen, eller TV 2s nyhedschef, Jens Gaardbo, ville stille op til Brinkmann-konference efter at have hørt om hans journalist-register.

»Brinkmann er på helt galt spor med sit register over journalister. Det er en usmagelig form for registrering.«
DRs nyhedsdirektør, Lisbeth Knudsen, reagerede resolut, da hun via et indslag i TV-Avisen i oktober blev præsenteret for kommunikationsrådgiver Niels R. Brinkmanns idé om at registrere journalister. Lisbeth Knudsen skulle nemlig kort tid efter optræde som oplægsholder på Brinkmanns konference om erhvervslivets vilkår i medierne.
Men det ønskede hun ikke længere.
»Jeg ringede og meddelte, at jeg ikke ville deltage i en konference, der blev arrangeret af et firma, der beskæftiger sig med den slags registrering,« forklarer Lisbeth Knudsen.
Lisbeth Knudsen er stærkt kritisk over for den form for ‘abonnementsservice', som Brinkmann Kommunikation A/S, tilbyder erhvervsledere. (Omtalt i seneste nummer af JOURNALISTEN).
Hun stiller også spørgsmål ved metoden bag registreringen, hvor erhvervsledere bidrager med deres oplevelse af, hvorvidt journalister opfører sig ‘godt' eller ‘dårligt'.
»Sådan et register, ført af en enkelt mand og et par medarbejdere, er en form for subjektiv ‘McCarthy-sering'. Kritiske journalister risikerer at havne i registeret – uden de selv ved det. Og ved at bygge det på kildernes synspunkter, risikerer man meget let, at en kritisk journalist registreres som en dårlig journalist, fordi det var en dårlig oplevelse for kilden at være i søgelyset. Men hvor står det, om det var med god grund, at virksomheden kom i fokus,« spørger Lisbeth Knudsen.

Gaardbos kvalme
Også TV 2s nyhedschef, Jens Gaardbo, besluttede sig for ikke at holde oplæg på konferencen:
»Jeg kan simpelthen ikke deltage i en konference, arrangeret af en mand, der vil registrere mine folk,« siger Gaardbo. Han havde ellers – ligesom Lisbeth Knudsen – set frem til en spændende og nødvendig dialog om forholdet mellem erhvervslivet og pressen.
»Men vi har alle sammen vore personlige moralske grænser, og her kunne jeg mærke, at det nærmede sig
et kvalmepunkt for mig. Jeg har svært ved at deltage åbenhjertigt i en konference, arrangeret af en mand, der vil skabe et lukket univers,« tilføjer Gaardbo.
Han ringede til konferncens ordstyrer, Bjarne Møgelhøj, og meddelte, at han ville melde afbud – og det næste, han hørte, var en besked fra Brinkmann om, at konferencen blev aflyst.
Brinkmann afviser, at han har opfattet signalerne fra de to mediechefer som afbud, og han fastholder, at konferencen blev aflyst på grund af for få tilmeldinger. Brinkmann ønsker ikke at indvie JOURNALISTEN i de tanker, kritikken af hans register har sat i gang.
»Jeg ville være et fjols, hvis jeg ikke tænkte over kommentarer fra fornuftige folk. Jeg kender ikke Gaardbo, men lytter altid meget efter, hvad Lisbeth Knudsen siger,« siger Brinkmann og tilføjer:
»Men det vrimler med misforståelser omkring det her. Vi vil ikke lave et lukket register. Det er noget medierne – inklusiv JOURNALISTEN – har bildt folk ind.«

0 Kommentarer