Mediechefer famler efter avisernes redning

Lars Munch, Leif Beck Fallesen, Per Lyngby og Erik Bjerager. Alle chefer for store traditionelle danske avishuse - og alle på jagt efter deres egen redning. Men de gamle medier famler efter fremtidens forretningsmodel, skriver Berlingske Business.

Lars Munch, Leif Beck Fallesen, Per Lyngby og Erik Bjerager. Alle chefer for store traditionelle danske avishuse – og alle på jagt efter deres egen redning. Men de gamle medier famler efter fremtidens forretningsmodel, skriver Berlingske Business."Jeg tror aldrig nogensinde, at omsætningen på nettet vil komme til at overstige den omsætning, som har været i verdens bedste medieforretningsmodel: Dagbladet!"

Sådan lyder det i dagens Berlingske Business fra Per Lyngby, adm. direktør i Nordjyske Medier, der var det første traditionelle avishus, som forvandlede sig selv til tværmedialt mediehus.

Dermed sætter han fingeren på lige præcis det største problem for alle danske avishuse, som i de seneste år har forsøgt at finde nye indtægtskilder i en tid, hvor dagbladslæserne falder fra og annonceindtægterne rasler ned.

Stort set alle har satset på nettet, men uden tilnærmelsesvis at hente det tabte ind. Problemet er blot, at det ikke lige lader sig gøre at finde løsningen – eller den ny forretningsmodel, som kan redde de gamle mastodonter.

Godt nok planlægger både Berlingske Media og JP/Politikens Hus snart at tage betaling for en række nichesites. Eksempelvis lancerer Berlingske i de kommende dage en helt ny vidensportal kaldet "Infoshop", der som den første af en række satsninger skal afprøve brugernes vilje til at betale for Berlingske Medias indhold på nettet.

Men det er næppe nok.

"Den nød, vi alle skal knække, er at finde balancen, hvor det, vi udbyder, er så tilpas interessant, at læserne er indstillede på at betale for det," siger Lars Munch, adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Adm. direktør på Dagbladet Børsen Leif Beck Fallesen tror til gengæld slet ikke på mikrobetaling:

"Hvis der viser sig at være et marked, vil det betyde døden for abonnementsmodellen. Man kan ikke køre begge dele sideløbende,« udtaler han.

Ej heller adm. direktør for Kristeligt Dagblad Erik Bjerager har nogen forventning om, at avisens hjemmeside kan blive en hovedindtægtskilde.

Læs hele artiklen her

(opdateret 09:48)

0 Kommentarer