Mediechefer: Der skal investeres i 2011

De store mediehuse er på jagt efter opkøb og nye investeringer i år, lyder det fra europæiske topchefer i ny undersøgelse.

De store mediehuse er på jagt efter opkøb og nye investeringer i år, lyder det fra europæiske topchefer i ny undersøgelse.Efter den årelange krise er mediekoncernerne nu begyndt at investere igen. Udviklingen tog fart i slutningen af 2010 og vil fortsætte i 2011, skriver Børsen i dagens avis.

I første omgang vil de store mediehuse gå efter mindre virksomheder, mestendels på det digitale område.

En ny undersøgelse fra rådgivningsfirmaet PWC baseret på svar fra internationale topchefer viser, at cheferne netop nu afsøger markedet i meget høj grad på jagt efter opkøb, fusioner og partnerskaber.

"Halvdelen af topcheferne i mediesektoren venter en eller anden form for organisatorisk forandring, og 37 pct. – flere end i nogen anden branche – forventer store forandringer, herunder muligvis opkøb og fusioner," skriver PWC.

Deres analyse viser endvidere, at der er sket en stigning på 90 pct. i virksomhedshandler i den europæiske mediebranche fra 2009 til 2010.

Et eksempel er Berlingske Media, der i 2010 købte sig ind i boligsitet Boliga og i februar i år købte majoriteten i Netdoktor.dk.

"Der kommer rigtig mange tilbud for tiden, men i stedet for at skyde på alt har vi lagt en strategi, hvor vi satser på en række udvalgte områder," siger administrerende direktør Lisbeth Knudsen til Børsen.

Men der er ikke kun interesse for at købe mindre virksomheder. I februar sagde administrerende direktør i JP/Politikens Hus Lars Munch til Journalisten.dk, at fusioner vil være en nødvendighed for at sikre god og fri journalistik.

Han afslørede også, at han har stor interesse i at købe den største konkurrent, Berlingske Media. Et tilbud, som Lisbeth Knudsen dog afviste dagen efter.

Læs interviewet med Lars Munch her

0 Kommentarer