Mediebosser får udført sort arbejde

Mere end hver femte topchef i den svenske mediebranche har fået udført sort arbejde. Det viser en opgørelse fra Dagens Media.

Mere end hver femte topchef i den svenske mediebranche har fået udført sort arbejde. Det viser en opgørelse fra Dagens Media.

Mens den danske valgkamp har haft fokus på, hvorvidt Naser Khader vitterlig købte sort arbejde eller ej, og dernæst hvor meget sort arbejde Henrik Qvortrup selv får udført, har medierne hinsidan tilsvarende set på moralen blandt svenske politikere.  

Nu viser en ny opgørelse fra Dagens Media, at det måske var værd at feje for egen dør først. For en god andel af de bedst lønnede i mediebranchen holder sig i hvert fald ikke tilbage. Dagens Media har spurgt 65 redaktionelle chefer og informationschefer på de største dagblade i Sverige samt nyhedsbureauet TT. Og over 20 pct. angiver, at de har fået udført måneskinsarbejde. Flere end halvdelen af de adspurgte har dog slet ikke svaret – heriblandt chefredaktøren for gratisavisen Metro samt Dagens Nyheters chefredaktør.

Enkelte beretter dog gerne om deres forhold til sort arbejde.

Læs hele historien her.

3 Kommentarer

Victor Szulc
21. NOVEMBER 2007
Vi prøver igen
Feje for egen dør? Næppe... Hvad en journalist eller redaktionschef giver for sin rengøring eller tilbygning, er egentlig lidt ligegyldigt. Det er en helt anden sag, når det drejer sig et folketingsmedlem, som har ambitioner om mere, og ovenikøbet lyver om det efterfølgende.

Hvis der ikke er nogen journalister, som allierer sig med en håndværker, så skyldes det, at der vel ikke var den store tvivl om historien, efter at håndværler nummer to stod frem.

Og så kræver det jo ikke den store graveindsats Flemming. Det er bare om at fatte koglen og ringe rundt...
Victor Szulc
21. NOVEMBER 2007
Mon dog?

Feje for egen dør? Næppe... Hvad en journalist eller redaktionschef giver for sin rengøring eller tilbygning, er egentlig lidt ligegyldigt. Det er en helt anden sag, når det drejer sig ot folketingsmedlem, som har ambitioner om mere, og ovenikøbet lyver om det efterfølgende.

Hvis der ikke er nogen journalister, som allierer sig med en håndværker, så skyldes det, at der vel ikke var den store tvivl om historien, efter at håndværler nummer to stod frem.

 Og så kræver det jo ikke den store graveindsats Flemming. Det er bare om at fatte koglen og ringe rundt...

 

 

flemming chr. nielsen
17. NOVEMBER 2007
plankeværk
Hvorfor er de ikke én eneste dybdeborende journalist, der allierer sig med en håndværker og finder ud af, om 80.000 kr. for Naser Khaders plankeværk er markedsprisen eller ej. Så kan den debat vel høre op!