Medieåret 2013 – Mikkel og Wilbek sikrer godt sportsår på TV 2

Selv om der er længe til næste OL og fodbold-slutrunde, så er smilene brede på TV2 Sporten, så længe herrerne spiller håndbold, og cykelrytterne kører Tour de France. Og jo, Rolf er med igen, siger sportschef Frederik Lauesen

Journalisten udpeger i en række artikler de begivenheder, der vil præge medieåret 2013. 

Det er ’året efter’ på de danske sportsredaktioner. 2012 bød som bekendt på OL og EM i fodbold, hvilken sammen med Tour de France skabte en sommer, hvor sportstransmissionerne i tv nærmest ingen ende ville tage.

På TV2 Sporten er der dog ingen grund til klage over 2013, for når der virkelig skal skabes trængel foran tv-apparaterne, er det hverken Usain Bolt eller Lionel Messi, men derimod Mikkel Hansen og Ulrik Wilbek, der er de store seer-magneter. Så med håndbold-VM, der ruller over skærmen netop i disse dage, er kanalen sikret en katapultstart på det nye år.

»Vores højeste seertal kommer allerede her i januar. Håndbold-VM er vores primetime og noget, vi har kæmpe fokus på,« siger TV2 Sportens chef, Frederik Lauesen.

Da Danmarks herrelandshold sidste år vandt EM-turneringen, fulgte 2,6 millioner danske tv-seere dramaet i Serbien, og det skulle ende med at blive årets mest sete danske udsendelse. Nummer to på den liste var desuden mellemrunde-kampen mod Tyskland.

Den store seer-popularitet får dog ikke TV 2 til at sætte ekstra sejl til i forhold til tidligere slutrunder. Simpelthen fordi der ikke er mere at komme efter i dækningen.

»Vi har opprioriteret stort set alt, vi kan, og puttet de ressourcer ind, det berettiger til. Det er selve live-begivenheden, der er stor, ikke alt det udenom. De der dage, hvor man kunne have timelange optakter til sportsbegivenheder, mener jeg er forbi. Der er simpelthen for mange andre tv-tilbud, til at det kan trække seere,« siger Lauesen.

 

Rolf igen

Tour de France vil igen i år være et andet af TV2 Sportens topprioriteter. Og selv om doping-problematikken med Lance Armstrongs fald fra tinderne er så aktuel som nogensinde, får det ikke Tourens status til at falme i TV 2’s øjne.

»Vi skruer ikke ned, vi skruer nærmest op. Vi skal dække lige så kritisk, begejstret og nuanceret som altid. Det er Tour de France nummer 100, så det er et specielt år, og vi har haft møde med ASU, hvor vi har snakket muligheder for at markere det i dækningen. Og så har vi kigget lidt rundt i huset og set, om vi kan opruste på mandskabssiden. Derfor har vi i år Stephanie Surrugue, som tidligere har blogget fra Touren for Politiken, med som vært ’on location’,« fortæller Lauesen.

I modsætning til 2012 vil 2013-Touren byde på et dansk hold, der med Alberto Contador vil være helt fremme i jagten på den samlede sejr, og det gør naturligvis ikke begivenheden mindre interessant.

»Jeg vil lyve, hvis jeg siger, at TV 2 ikke har en kommerciel interesse i et stærkt dansk hold. Og hvor 2012 var et lunkent år set med danske øjne, er der nu podiepladser på spil.«

En anden tidligere cykelrytter, der i danske medier har fået næsten lige så stor opmærksomhed på grund af doping-mistanker som Lance Armstrong, er ekspertkommentatoren Rolf Sørensen. Fra forskellig side er der spillet spørgsmålstegn ved det etisk rigtige ved at bruge ham, når han samtidig er belastet af dopingmistanker. De blev for nyligt forstærket, da en tidligere rytter fortalte om systematisk doping på Rabobank-holdet, hvor Sørensen kørte. Men Lauesen forventer at have Rolf Sørensen på plads i boksen sammen med Dennis Ritter og Jørgen Leth.

»Det regner jeg med. Jeg er meget begejstret for Rolfs ekspert-rolle, som han er blevet meget dygtig til. Det, der er vigtigt, er, at Rolf Sørensen i sin kommentering skal forholde sig til doping som alle andre,« siger Lauesen.

Han vil ikke på forhånd afgøre, om yderligere afsløringer kan bringe Rolf Sørensens kommentator-job i fare.

»Kommer der nye ting frem, der belaster Rolf Sørensen, så må vi tage det med TV 2’s ledelse,« siger han.

Frederik Lauesen håber endvidere, at TV 2 i år ud over Tour de France vil kunne transmittere fra begge de to øvrige ’grand tours’. Vuelta Espana-rettighederne er købt, og Giro d’Italia er ved at blive forhandlet hjem.

 

Svømmepiger med seertække

En af de nye satsninger i årets sportsdækning på TV 2 er EM i kortbanesvømning, der i år afholdes i Herning. Svømning har normalt ikke den store tv-interesse, men et mesterskab på dansk grund kombineret med et nyligt VM med en formidabel dansk medaljehøst har åbnet nye døre.

»Vi satser rimelig stort på svømme-EM, som vi sender rigtig massivt fra. En begivenhed på dansk jord har altid intersse, og VM viste, at der er rigtig meget talent i dansk svømning,« siger Frederik Lauesen.

Flere af de danske svømmepiger er blevet kendte ansigter blandt andet ved deltagelse i tv-programmet ’Vild med dans’. Og det skader ikke seertækket.

»Det er klart, jo mere kendte de er, jo større vil interessen være. Men det vigtigste er, hvad de yder i deres sport. Vi sender ikke svømme-EM, fordi de har været med i Vild med dans, men det er ikke noget, der taler imod det,« siger Lauesen.

Af øvrige store sportsbegivenheder for TV 2 nævner han transmissionen af fodboldlandsholdets hjemmekampe i EM-kvalifikationsturneringen, og så har tv-stationen også fået rettighederne til fodbold-turneringen Confederations Cup i Brasilien.

 

Sportskalender

 • 11. januar VM i håndbold (M), Spanien          
 • 3. februar Super Bowl-finale, USA
 • 4.-17. februar VM i alpin ski, Schladming, Østrig
 • 20. feb-3.marts VM i nordisk ski, Italien
 • 1. marts EM indendørs i atletik, Göteborg
 • 3.-19. maj VM i ishockey, Sverige og Finland
 • 19. maj Copenhagen Marathon
 • 20. maj Superliga sidste runde
 • 25. maj Champions League finale, London
 • 15. juni EM i U21-fodbold, Israel
 • 22.-23. juni Le Mans 24 timer
 • 29. juni Tour de France, Korsika (start)
 • 10.-18. august VM i atletik,Moskva
 • 20. september EM i volleyball 2013, Danmark og Polen.
 • 21.-29. september VM i cykling, Italien
 • 15.-19. november VM-kval.play off-kampe
 • 13.-15. december EM i svømning, Danmark
 • December VM i håndbold (K), Serbien

0 Kommentarer