Hvad er den vigtigste historie i 2012, og hvad skulle aldrig have været bragt? Hvad er årets citat, det mest misbrugte ord eller årets spin? Ni yngre kvindelige chefer fra medieverdenen giver deres bud.
foto: Rasmus Weng Karlsen
Amalie Kestler, politisk redaktør, Information
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Trepartsforhandlingernes sammenbrud og Vejlegårdssagen. Historierne er helt inde ved kernen af det danske samfund og sætter den danske model til debat."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"Statsministerparrets dementi af homorygter. Det var pinagtigt, men selvfølgelig rigtigt af Politiken at bringe historien. Det er bare ikke en af den slags, man ville ønske, man selv havde skrevet."
Årets rubrik?
""Mikkels Pik" – en singleudgivelse af Anders Haahr Rasmussen fra Zetland. Kort og godt."
Årets brøler?
"At stort set alle på Christiansborg, inklusive mig selv, undervurderede Annette Vilhelmsens kandidatur til SF-formandskabet."
Årets mest misbrugte ord eller sætning?
"Løftebrud. Nogle gange berettiget – andre gange ikke. Men der er gået inflation i ordet."
Årets jobskifte?
"Simon Stillings skifte fra eb.dk til tv2.dk, hvor han har sat et nyt hold med flere tabloide kræfter. Det bliver spændende at se, hvor hurtigt tv2.dk kan løbe på nyhedssiden i 2013."
Årets citat sagt af en medieperson?
""Spørgsmålet er, om man fortsat vil have scenekunst i verdensklasse. Hvis svaret er nej, skal man bare fortsætte med besparelser. Så har vi et lille operakor som det i Ljubljana i stedet for et operakor i verdensklasse. Er svaret ja, må man erkende, at det koster flere penge." Sagt af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) til Politiken."
Årets økonomiske fadæse i medieverdenen?
"Jeg synes, det er en ukonstruktiv krig, der kører mellem Ritzau og Berlingskes Nyhedsbureau. Journalistikken kan ende med at blive taberen, og det er trist. Ritzau formåede ikke at forny sig i tide, og derfor kan man sige, det er deres egen skyld. Men det er vigtigt at have en journalistisk fællesnævner, der dækker bredt og sørger for, at bundniveauet er højt. Den krig, der kører, kan ikke undgå at dræne ressourcer fra begge parter."
Årets forretningside i medieverdenen?
"Zetland. Dejligt at se et iværksætterprojekt, som er skabt alene ud fra høje journalistiske ambitioner og ønsket om at lave gode tekster."
Årets bedste eller værste spin?
"Jeg er imponeret over Kristian Thulesen Dahls evne til at tage afstand fra store dele af den dagpengereform, han selv var med til at finde på i 2010."
Årets journalist?
"Elisabet Svane fra Fyens Stiftstidende. Hun er ikke typen, der larmer, men man bliver klogere af at læse hende. Og så har hun givet nyt liv til den hensygnende genre "det politiske interview"."
Årets fotograf?
"Søren Bidstrup, Berlingske. På sin egen stille facon leverer han bare varen hver eneste gang. Han er eminent til at fotografere hverdagen. Det, han har lavet fra den amerikanske valgkamp, er høj, høj klasse."
Hvilken historie fortjente en konstruktiv vinkel, men fik det modsatte?
"Sagen om betalingsringen. Her er et eksempel på en regering, der handler mod egen overbevisning alene ud fra en folkestemning, der delvist er medieskabt. Man kan være enig eller ej, men det er ryggesløst."
foto: Rasmus Weng Karlsen
Heidi Robdrup, chef for Deadline, DR
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"At alle fællesskaberne globalt, europæisk og herhjemme falder fra hinanden som direkte konsekvens af finanskrisen. Det gælder klimasamarbejde, G20, G8, EU og det danske velfærdssamfund. Sidste år var krisen en økonomisk historie, men nu mærker vi alle de afledte konsekvenser. Alle samarbejder, vi har sat i søen for at forhindre lige præcis det, der sker nu, viser sig ikke levedygtige. Enhver er sig selv nærmest, når krisen kradser."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"BBC's fejlagtige "afsløring" af en britisk politiker som pædofil."
Årets rubrik?
""Din navle er en jungle af bakterier". En rubrik fra Ekstra Bladet, versioneret fra videnskab.dk.
Årets brøler?
"BBC igen. At det journalistiske flagskib Newsnight droppede historien om tv-værten Jimmy Savilles årelange overgreb på børn – til fordel for en hyldestudsendelse i anledning af hans død."
Årets citat sagt af en medieperson?
""Når jeg holder ferie, er der ikke noget kritisk politisk journalistik i Danmark. Jeg er demokratiets eneste håb med det her program." Clement Kjersgaard til Politiken. Det citat førte til overbærende smil i branchen, men han er et af de få eksempler på journalister i Danmark, der tør stå ved, at de har høje ambitioner. Han har ikke ret, men han har ret i sin ambition."
Årets økonomiske fadæse i medieverdenen?
"Folketingets valg af Berlingske Nyhedsbureau frem for Ritzau. BNY vandt på prisen, men har for eksempel ikke en eneste journalist i Bruxelles."
Årets forretningside i medieverdenen?
"Longreads til især smartphones og tablets, herhjemme eksemplificeret ved Zetland. Longreads på nettet kan være endnu et søm i dagbladenes ligkiste. Det har ellers været et forsvarsværk for dagbladene, at folk foretrækker aviserne til lange for-tællinger."
Årets bedste eller værste spin?
"Både det værste og det bedste: At politikere, finanssektor, eksperter og medier har overbevist hinanden om, at vækst er den eneste vej ud af krisen."
Årets journalist?
"Marie Colvin. Hun satte livet på spil og mistede det i Syrien, og jeg ser hende som et eksempel på de mange reportere, der fastholder dækningen af konflikter på trods af ekstreme arbejdsforhold. Mange kan anklages for at have svigtet syrerne, men ikke medierne."
Årets fotograf?
"Martin Lehmann, Politiken. Jeg synes generelt, han er dygtig til nærmest alt, men jeg har især hæftet mig ved hans serie om Rose. Pigen, der blev født med et halvt hjerte."
Hvilken historie fortjente en konstruktiv vinkel, men fik det modsatte?
"Historierne om Dovne-Robert og Fattig-Carina. Det var en oplagt mulighed for at diskutere de udfordringer, vores fællesskab står over for. Men de blev reduceret til tabloide overskrifter og forarge-historier."
foto: Rasmus Weng Karlsen
Mette Østergaard, politisk redaktør, Politiken
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Afdækningen af skattesagen. Der er potentielt tale om historisk magtmisbrug fra toppen af den tidligere regering."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"Berlingskes historie om, hvor frygtelige landets vuggestuer er – en historie, som viste sig at være baseret på en ph.d.-rapport med et talmateriale så tyndt, at konklusionerne formentlig var forkerte. Det tog fokus væk fra de problemer, der ganske givet er. Sagen minder om, at journalister ofte skal være mere kritiske over for talmateriale."
Årets rubrik?
""Det grå uld" i Ekstra Bladet – om Annette Vilhelmsen og Holger K. Nielsens indtog i SF-toppen og deres uld-i-mund-tale både før og efter formandsvalget. De sagde jo noget helt andet, efter de fandt ud af, hvordan det faktisk er at sidde i regering."
Årets mest misbrugte ord eller sætning?
"Jeg har to: "Der kommer en rigtig god løsning i morgen" af Helle Thorning-Schmidt. Og i den selvkritiske liga fra kommentatorernes verden: "Der er ingen tvivl om …" som ofte bliver brugt til at skabe meget mere sort-hvide analyser, end virkeligheden tillader."
Årets jobskifte?
"Jeppe Nybroe. Efter et massivt fald fra tinderne i dansk presse valgte han at starte på en frisk som nyhedsdirektør på den første uafhængige tv-station i Libyen. Jeg aner ikke, om det var en succes, men hatten af for at springe ud i det."
Årets citat sagt af en medieperson?
"Sidste år var et fantastisk år med arabisk forår, Utøya og tsunami i Japan." Sagt af Mikkel Hertz, kanalchef for TV2 News. Jeg synes, det understreger, hvor altdominerende breaking news er blevet i særligt de elektroniske medier, og hvor kynisk medieverdenen i hård konkurrence er nødt til at tænke."
Årets forretningside i medieverdenen?
"Politikens betalingsmodel på nettet … håber jeg. Vi mangler jo at se, hvordan det virker. Men jeg håber, det virker, ikke bare for Politiken, men for de mange medier, der indfører betaling på nettet som del af den økonomiske redning af medierne. Og så vil jeg også sige singlerne fra Zetland."
Årets bedste eller værste spin?
"Det mest opsigtsvækkende spin var jeg selv en del af, da jeg interviewede Helle Thorning-Schmidt, og hun afviste, at hendes mand var homoseksuel. Det var en god historie og umiddelbart dårligt for Thorning, men det bedst mulige på længere sigt. Det var godt og dårligt spin i ét."
Årets journalist?
"Jakob Nielsen, Politikens USA-korrespondent, for en fremragende dækning af det amerikanske valg, som både har givet de store perspektiver og de helt nære historier."
Årets fotograf?
"Lærke Posselt, som vandt i World Press Photo for sit meget stærke portrætbillede af skuespillerinden Mellica Mehraban. Men hun leverer jævnligt rigtig stærke fotos, blandt andet har hun lavet en serie fra skønhedskonkurrencer for børn i USA, som både er fin, ærlig og tankevækkende."
foto: Rasmus Weng Karlsen
Henriette Winther, kommunikationschef, Mellemfolkeligt Samvirke
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Den er ikke helt færdigfortalt endnu, men Why Poverty-kampagnen, som DR kører med 70 tv-stationer i hele verden og med mange medier herhjemme. Det er superfedt, at DR formår at løfte sådan et monsterprojekt. De viser, at fattigdom vedrører os alle og ikke kun fattige mennesker. Samtidig er det mediefornyelse med så stort et samarbejde."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"Historien om, at Helle Thorning-Schmidt og regeringen har været en fiasko. De har både fået gennemført rigtig meget af deres regeringsprogram og vist manøvredygtighed i forhold til finansloven, hvor både Venstre og Enhedslisten var med i forhandlingerne til det sidste."
Årets mest misbrugte ord eller sætning?
"Finanskrise. Det er et ansvarsfralæggende ord. Hvorfor ikke for eksempel sige "pengegrådighed"? Så ved vi, at der er nogen, der har et ansvar – for eksempel de tre mænd, der er rigere end de 47 fattigste lande tilsammen."
Årets jobskifte?
"Adam Holm og Michael Thouber, DR2's nye kanalchefer. DR2 er et supervigtigt medie for alle os, der interesserer os for værdipolitik. Det bliver interessant at følge dem, og så er det spændende, at DR har ansat de to, selv om vi i hvert fald udefra ikke rigtig ved, hvad de vil."
Årets citat sagt af en medieperson?
"Adam Holm har sagt, at DR2 skal lave "konservativt punk". Det glæder jeg mig til at se."
Årets økonomiske fadæse i medieverdenen?
"Medieforliget i 2012 er en fadæse, fordi onlinemedierne bliver favoriseret frem for de trykte medier. Jeg synes, de trykte medier har en vigtig demokratisk funktion i vores samfund, men i forvejen går det rigtig skidt for dem. Har politikerne set hinanden i øjnene og spurgt: Ønsker vi virkelig at svække de trykte medier i Danmark?"
Årets forretningside i medieverdenen?
"Knæk cancer-kampagnen, som Kræftens Bekæmpelse har lavet med TV 2. Det er ret flot, at de kan samle 100 millioner kroner ind med et nyt koncept, og de har lavet et kæmpe benarbejde. Jeg tror, at de gentager den succes næste år."
Årets bedste eller værste spin?
"Vi laver spin herinde hos Mellemfolkeligt Samvirke hver dag, men vi ville jo aldrig fortælle, hvad det er. Så er det jo ikke godt spin, vel?"
Årets fotograf?
"Sofie Klougart. Vi havde hende ude på en opgave for et par år siden, og allerede dengang kunne man se, at hun ville noget helt særligt med sit fotografi. Det undrer mig ikke, at hun som en af de yngste blev inviteret til en Masterclass hos World Press Photo i år."
foto: Rasmus Weng Karlsen
Mette Nissen, executive producer, Endemol
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Budgetforhandlingerne i EU er noget af det vigtigste lige nu, men det forsvinder desværre i tv-billedet, fordi EU bliver set som usexet. Jeg ville rigtig gerne se en times dokumentar om EU's budget. Hvis der ikke er ro i det budget, så har ingen ro til at udrette noget konstruktivt."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"Da Brian Sandberg havde vundet i retten, så jeg ham på tv. Han stod, som om han lige havde vundet en boksekamp. Nu skulle han hjem og spise middag og se sin søn, sagde han. Jeg kunne godt have undværet, at en mand, der er dømt for så mange grimme ting, skal stilles sportsspørgsmål a la "tillykke med sejren, hvad skal du nu?""
Årets brøler?
"BBC-skandalen. Det gør ondt i hjertet at se, at der bliver passet så dårligt på den troværdighed, BBC har opbygget i snart 100 år. Kanalen har været et kæmpe forbillede for tv-branchen, men nu er vi nødt til at se os om efter et andet."
Årets mest misbrugte ord eller sætning?
""Flere af mine kilder siger." Jeg får knopper af det, og det bidrager ikke med noget til historien. "Flere af dem, jeg har talt med" betyder jo bare, at du står på gaden og lige har mødt nogen, men det kan jeg ikke bruge til noget."
Årets jobskifte?
"I tv-branchen er det, at Sune Roland er vendt tilbage til TV 2 fra Metronome (som programchef, red.). Jeg er sikker på, at han påvirker TV 2's flade i en positiv retning."
Årets økonomiske fadæse i medieverdenen?
"Det er næppe en økonomisk fadæse, men jeg tror ikke, Danske Banks nye kampagne er en særlig god investering. Det kunne have været rart med en bankdirektør, der stod i rammen og sagde, at han faktisk godt ved, at det er mine penge og ikke hans, som han jonglerer med."
Årets forretningside i medieverdenen?
"Jeg synes, årets tiltag er, at DR har rykket TV Avisen en halv time frem. Det har været en klar succes. Det skyldes også, at de laver nogle gode programmer, naturligvis, men det er afgørende, at de har skabt mere plads til dem. Nu skal de bare holde fast."
Årets bedste eller værste spin?
"SAS-sagen. Der var nogen, der havde en plan, som lykkedes, og der var nogle medier, der bare stod og tænkte: "Hvad foregår der?"."
Årets journalist?
"Nu er tv jo næsten aldrig et onemanshow, vi har ikke konceptet med én mand og en blok. Men jeg synes faktisk, at 'Adoptionens Pris' af Katrine Kjær på TV 2 var et rigtig fint program – og her er faktisk ét menneske, der har holdt fast i en historie i fem år."
Hvilken historie fortjente en konstruktiv vinkel, men fik det modsatte?
"Historien om tv-branchens krise. Ja, branchen er presset, og tv-stationerne mister annoncekroner. Men hos os på tv-selskaberne er der usædvanligt stor efterspørgsel på talent. Hvis du er dygtig, får du job. Det er også mit indtryk, at tv-stationerne – fordi de er pressede – er nødt til at satse på de lokale ideer i stedet for kun at købe noget, der har haft succes i USA eller England. Det giver os mulighed for at skabe noget nyt, som vi kan sælge til udlandet i stedet."
foto: Rasmus Weng Karlsen
Line Aarsland, kommunikationschef, Kommunernes Landsforening
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Obama vandt præsidentvalget i USA. Det er den historie, der får størst betydning, også for Danmark. Det har både stor indflydelse på vores økonomi og vores sikkerhedspolitik, men også på den stemning, der er i verden. På det hjemlige plan ville jeg sige skattesagen."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"At Helle Thorning-Schmidt i en femspaltet forside på Politiken måtte sige "min mand er ikke homoseksuel". Det er trist, at en statsminister er tvunget til at kommentere sit privatliv overhovedet – og så på rygtebasis. Men jeg tror, det var klogt af hende i lyset af, hvad hun vidste ville komme frem."
Årets rubrik?
"Helle Thorning-Schmidt: Min mand er ikke homoseksuel". Den blev bragt i en eller anden variant i alle danske medier, men også i udlandet."
Årets brøler?
"Den står Poul Madsen og Jan Kjærgaard for. Først selve sagen, som viser, at deres metoder er gået langt videre end det, vi normalt kalder journalistik. Men også deres "selvransagelse", som nærmer sig hykleri – især når Kjærgaard møder op i retten og hverken har bånd eller beviser på sine påstande."
Årets mest misbrugte ord eller sætning?
"Vækste. Det er et frygtelig grimt og uæstetisk misbrug af sproget. Dels har man gjort et substantiv til et verbum, men ordet bliver også misbrugt. Det at vækste er forbundet med en vækst for vækstens skyld, og det klinger for nyliberalistisk i mine ører."
Årets økonomiske fadæse i medieverdenen?
"Usikkerheden om salget af Berlingske. Det har ikke været befordrende for avisen, hverken journalistisk eller økonomisk, at der er så stor usikkerhed om Berlingske som attraktiv arbejdsplads."
Årets forretningside i medieverdenen?
"Jeg håber, at Zetland viser sig at blive en god – og økonomisk bæredygtig – forretning. De har valgt nye kanaler, og nu skal de finde indtjening på det. Det ville være fint for især den elektroniske journalistik, hvis det lykkes."
Årets bedste eller værste spin?
"SAS. Jeg ved ikke, om det var spin eller ej, men de har formået at skabe en brændende platform, så de kunne få de faglige organisationer med på markante reduktioner af de ansattes vilkår. Det er godt spin."
Årets journalist?
"Thomas Buch Andersen fra Detektor. Det har været velgørende for branchen, at han har vendt blikket den anden vej på en både sober, fair og balanceret måde."
Årets fotograf?
"Klaus Holsting. Om det er hans fotos fra Nørreport eller fra Louisianas litteraturfestival, så skildrer han liv, og han får noget ægte frem, som siger rigtig meget om personerne, miljøet og stedet i øjeblikket."
Hvilken historie fortjente en konstruktiv vinkel, men fik det modsatte?
"Thor Möger. Han har en stor del af æren for, at SF er i regering nu, og han har været med til at levere nødvendige og afbalancerede reformer. Men det fik han ikke tak for. Det er et godt eksempel på, at man skal kommunikere sit projekt, inden man rykker. Han kunne være SF's unge helt, men blev prygelknaben."
foto: Rasmus Weng Karlsen
Louise Reseke, Redaktør, Mediawatch
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Jyllands-Postens historie om den hemmelige agent Morten Storm er svær at komme uden om. Det er både en fascinerende fortælling fra og om et ekstremt lukket miljø, og en ret almenmenneskelig historie om en mand, der ikke har følt sig anerkendt for sit arbejde – i det her tilfælde for PET."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
""Hvem myrdede Louise Hjelby?" og flere andre Forbrydelsen 3-"overkill historier". Og så i hvert fald 20 procent af den danske dækning af valget i USA, som burde have været brugt på at dække andre lande."
Årets rubrik?
"Jeg er ikke nostalgiker, men savner virkelig gode rubrikker og synes, vi er blevet dårligere til den disciplin. Måske er det netnyhedernes ræsen, der spiller ind, men jeg savner mere humor, overskud og charme i rubrikkerne. Vi er heller ikke selv gode til det. Men ingen rubrik har bidt sig fast."
Årets mest misbrugte ord eller sætning:
1) Korrespondent. Lidt for fortænkt dér, DR
2) "-pakke" (som i akutpakke). Lidt for slidt dér, politiske kommunikationsrådgivere …
Årets citat:
"Don't worry, boy. It's only radio."
Årets forretningside i medieverdenen?
"Helt klart og ubetinget betalingsmodellerne på nettet, som jeg tror på og glæder mig over. Jeg mener grundlæggende, det er usundt at producere noget, man ikke tror på har værdi nok til, at nogen vil betale for det."
Årets bedste eller værste spin?
"De to store kampagner fra DSB og Danske Bank, der begge prøver at lægge afstand fra et økonomisk morads, de selv har været medansvarlige for. Begge undervurderer modtagerne."
Hvilken historie fortjente en konstruktiv vinkel, men fik det modsatte?
"Dækningen af Helle Thorning-Schmidts første år som statsminister havde mest karakter af en eksamen, men jeg lærte ikke ret meget. Selvfølgelig skal man holde en statsminister op på, hvad regeringen siger, den vil, og hvad den rent faktisk gør, men i det her tilfælde blev resultatet meget forudsigeligt. Det havde været forfriskende i det mindste at lade Helle Thorning-Schmidt give karakterer tilbage – til opposition, presse, organisationer – hvor gode har de været det første år for landet?"
foto: Rasmus Weng Karlsen
Trine Ahrensberg, Executive Producer, MSN Denmark
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Dokumentaren om "Pigen der ikke ville dø" rørte mig dybt og satte gang i en svær, men også nuanceret debat. Jeg tror, den historie oplyste og fik en masse danskere til at tage stilling."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"Juletræsballaden i Kokkedal. Helt ærligt, hvor meget af den historie er sat i gang af mediedækningen? Måske skulle man bare have ladet beboerne i Egedalsvænge klare deres små uenigheder i fred."
Årets rubrik?
""Four more years." Det er vildt, at man bare skal sige ordene, og så ved mennesker over det meste af kloden, hvem og hvad man taler om."
Årets brøler?
"BBC Newsnights pædofili-fadæse!"
Årets mest misbrugte ord eller sætning?
"Betalingsmur eller paywalls. Det antyder, at man som bruger skal betale adgang for at blive sluppet ind i det fine journalist-reservat. I virkeligheden betaler man jo bare abonnement eller stykpris, som man gør med alt muligt andet."
Årets jobskifte?
"Det var ikke ligefrem et jobskifte, men Mads Brüggers exit fra Radio24syv var dramatisk og skabte grobund for en masse herlige teorier. Jeg gad godt have været en flue på væggen."
Årets bedste eller værste spin?
"Måske mere et pr-stunt end et spin, men da frygtløse Felix Baum-gartner faldt, sendte han Red Bull-logoet helt til tops. Jeg og en hel del af mine kolleger i andre lande taler stadig om, hvad det havde betydet, hvis MSN-logoet havde været på dragten i stedet."
foto: Rasmus Weng Karlsen
Mette Davidsen-Nielsen, adm. direktør, Information
Hvad var årets vigtigste historie i medierne?
"Jeg synes, det er skattesagen, selv om den ikke er afsluttet, fordi vi er inde at røre ved demokratiets grundpiller – en oppositionsleders skattesag bliver lækket under en valgkamp, og der har tilsyneladende været forsøg på at påvirke afgørelsen."
Hvad var årets historie, som aldrig skulle have været bragt?
"Historien om Natursutten i Søndagsavisen. Den havde voldsomme konsekvenser for et menneske og hendes forretning."
Årets rubrik?
""Den sorte bonde på E6 var en svækling". Det er en skakrubrik fra Information og et sjovt forsøg på at peppe en skakartikel op."
Årets brøler?
"Timingen i Ekstra Bladets brud på kildebeskyttelsen. Dels er der selve bruddet, når først de har lovet beskyttelsen, men brøleren bliver forstærket af, at det kom på så sent et tidspunkt."
Årets mest misbrugte ord eller sætning?
"Platformsneutral. Det ord er brugt utroligt meget og fratager de fleste lysten til at få en god ide, fordi det er så kønsforladt et begreb."
Årets økonomiske fadæse i medieverdenen?
"At mediestøtteforhandlingerne er trukket i langdrag af politikerne. Man skaber yderligere usikkerhed i en i forvejen presset økonomisk situation."
Årets forretningside i medieverdenen?
"Der er jo tankevækkende få. Men Zetland har med singlerne en rigtig god ide, som flere allerede er i gang med at gøre dem efter. Der er også nogle udenlandske eksempler på genren. Vi ved endnu ikke, om det også er en bæredygtig forretningsmodel, men hvis det ender med at give overskud, så har de bevist, at der kan være penge i at producere journalistisk indhold af høj kvalitet på nye måder. Det håber jeg virkelig."
Årets bedste eller værste spin?
"Det står Fritz Schur for. Det er indimellem dygtigt, men også ofte rigtig skidt. Her tænker jeg på den måde, han iscenesætter sig selv, når han sidder så centralt placeret i store statslige virksomheder som DONG og SAS."
Årets journalist?
"Jeg synes, det er journalisterne Niels Sandøe, Thomas Svaneborg og de andre på JP Erhverv – egentlig i forlængelse af det med Fritz Schur. De er lykkedes bedst med at lave kritisk erhvervsjournalistik af høj kvalitet, og jeg synes mildest talt ikke, der er for meget i den genre."
Årets fotograf?
"Sofie Amalie Klougart er utroligt dygtig og meget modig. Senest har hun lavet en fantastisk reportageserie fra swingerklubber."
Hvilken historie fortjente en konstruktiv vinkel, men fik det modsatte?
"Historien om Det Kongelige Teater, som endte med spektakulære personhistorier og skandaler. Men hvordan man driver og sikrer fremtiden for en moderne nationalscene, er et stort, svært og interessant spørgsmål, som næsten forsvandt i kokainrusen."
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.