Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:37 20.10.2021 Thomas Møller Larsen

Medie: Hundredtusindvis af menneskers telefondata er truet

I en sjældent kryptisk nyhed skriver det anerkendte amerikanske teknologi-medie TechCrunch, at et stykke unavngivet spion-software er udbredt blandt almindelige forbrugere. Og at udefrakommende nemt kan få adgang til de data, programmet suger ud af folks telefoner.

”Optegnelser over opkald, tekstbeskeder, fotografier, browserhistorik, præcis geolokation og optagelser af opkald kan alt sammen blive trukket ud af en persons telefon på grund af en sikkerhedsbrist i et udbredt stykke spyware for forbrugere,” skriver TechCrunch.

Mediet vil ikke oplyse navnet på programmet eller udvikleren, ”da det vil gøre det nemmere for ondsindede aktører at få adgang til de usikre data,” fremgår det af artiklen.

TechCrunch skriver, at opdagelsen er opstået i forbindelse med en større journalistisk undersøgelse af ’consumer-grade spyware’ – også kaldet ’stalkerware’. Det vil sige spion-software, der er usynligt for brugeren.

Der findes adskillige eksempler på, at stalkerware er blevet kompromitteret eller hacket i de seneste år, skriver TechCrunch og nævner navne som mSpy, Flexispy og Family Orbit.

SENESTE NYT

Flere nyheder