Medarbejderne sparkes ud af Mecoms bestyrelse

Mens Mecom bliver større og større, bliver medarbejdernes mulighed for indflydelse mindre og mindre.

Mens Mecom bliver større og større, bliver medarbejdernes mulighed for indflydelse mindre og mindre.

Efter Mecoms opkøb af Wegner, den hollandske udgiver af regionalaviser, mister medarbejderne i den hastigt ekspanderende mediekoncern afgørende indflydelse. Det sker, når selskabet Mecom Europe ved årsskiftet nedlægges, og alle funktioner flyttes til London og Appledorn.

»Så mister vi som ansatte den indflydelse det er at have bestyrelsesmedlemmer,« siger koncernstillidsmand i Mecom Europe, norske Marianne Østlie, til Fagbladet Journalisten.

Moderselskabet Mecom plc i London ønsker ikke at give plads til medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer.

»Det er ikke sædvanen i England, og det er heller ikke lovbestemt som i Danmark og Norge,« forklarer Marianne Østlie.

I alt fem bestyrelsesmedlemmer fra medarbejdernes rækker mister med nedlæggelsen af Mecom Europe den nuværende mulighed for at påvirke firmaets udvikling. Heraf er to medarbejdere fra Danmark – Bjarne R. Jensen, Berlingske Avistryk i Kolding, og Uffe Gardel, Berlingske Tidende. Sidstnævnte har ikke haft stemmeret, men ret til at tage ordet og stille forslag.

I dag har medarbejderne blandt andet mulighed for faste møder med koncernledelsen og frikøb af koncerntillidsmænd. Men hvis Mecom ikke ønsker at lave en ny aftale med medarbejderne efter integreringen af Wegener, vil det være EUs minimumsdirektiv – direktiv 94/45EC – der er gældende.

»Det vil yderligere svække mulighederne for, at de ansatte får indflydelse,« fastslår Marianne Østlie, der er skeptisk over udviklingen.

»Kort sagt er dette en prøvesten, der vil vise, hvilken slags mediekoncern Mecom ønsker at være.«

Link til direktiv 94/45EC

0 Kommentarer