Medarbejderne skal med

Der skal være 'Mere af Livet' i TV2-Nyhederne. Det er en del af Nyhedernes positionering. Nu skal medarbejderne være med til at beslutte, hvordan det skal slå igennem på skærmen. Men medarbejderne er ikke helt med.

På et seminar i slutningen af september bragte Jens Gaardbo positioneringen af TV2-Nyhederne ind på redaktionen. Medarbejderne skulle inddrages i projekt 'Mere af Livet'.

Jens Gaardbos vision er, at medarbejderne skal være med til at udforme, hvad 'Mere af Livet' skal indeholde. Det blev dog lidt for filosofisk for de ansatte. De havde brug for noget konkret frem for snak om værdier.

"Jens Gaardbo gjorde det med vilje ikke konkret. Men vi efterspurgte det selvfølgelig, da det jo er os, der hver dag har med praksis at gøre. Vi spurgte, hvad er det, vi skal? Men det ville han ikke sige. Det er åbenbart en eller anden filosofi om, at den proces skal foregå inde i hovedet på os selv," fortæller journalist på TV2-Nyhederne Gitte Pedersen.

"Gaardbo sagde, at han var en kaptajn på et skib, som sejler mod vest. Men problemet er, at man som journalist sad uden et kompas. Vi ved ikke, hvor vest er henne," supplerer Rasmus Tantholdt, også journalist på TV2-Nyhederne.
De to kolleger var begge åbne over for projektet fra første færd. Men de føler, at de allerede nu laver 'Mere af Livet' i deres indslag.

"Jeg synes egentligt altid, at jeg tænker på mennesker i det, jeg laver," siger Gitte Pedersen.

"De signaler, der bliver sendt fra vores chefer på efterkritik, er, at de roser, når der er tænkt i billeder, og det gode interview. Det er sjældent, et indslag, hvor mænd i jakkesæt kommer gående ned ad en gang, bliver rost," siger Gitte Pedersen.

Kampagneplakaterne på redaktionen har ikke mindsket forvirringen.

"Det er jo ikke nok at hænge plakater op, vi skal finde ud af, hvad 'Mere af Livet' betyder, og den proces vil vi gerne være med til," slutter Gitte Pedersen.

Læs også: Undskyld, vi har glemt livet i medierne og Medierne mærker af

 

0 Kommentarer