Medarbejderne på Radio24syv nedlægger arbejdet

Medarbejderne på Radio24syv har nedlagt arbejdet i protest mod at ledelsen har opsagt husaftalen og haft en »hidtil uset amatørisme i den økonomiske styring«. (Opdateret: interview med tillidsmand og direktør)

Medarbejderne på Radio24syv strejker. Det sker i protest over, at ledelsen har opsagt husaftalen med Medarbejderforeningen og generelt har udvist dårlig økonomisk ledelse. Det forklarer tillidsmand Rasmus Mark Pedersen, der har argumenteret imod arbejdsnedlæggelsen, da den er overenskomststridig:

»Medarbejderne føler, at de har været udsat for en hidtil uset amatørisme i den økonomiske styring. Det betyder, at medarbejderne føler, at ledelsen overhovedet ikke har anet, hvad det har kostet, at lave den radio, vi har lavet, selvom man er blevet advaret gentagne gange,« siger Rasmus Mark Pedersen, der fortæller, at medarbejderforeningen har gjort ledelsen opmærksom på, at økonomien ikke så ud til at hænge sammen.

Konsekvensen har været, at ledelsen har startet programmer op, som man har set sig nødsaget til at lukke efter få måneder, fordi man ikke havde økonomien til dem. Det har betydet, at en medarbejder, som blev fastansat i januar, er blevet fyret i april.

»Basalt set handler det om, at de har verdens mest sikre indtægtskilde. Det burde være piece of cake at styre en virksomhed som ikke er konjunkturstyret. Alligevel er der så meget usikkerhed og så mange hovsaløsninger,« siger Rasmus Mark Pedersen.

Direktør Jørgen Ramskov afviser, at ledelsens økonomistyring har været så ringe, som tillidsmand Rasmus Mark Pedersen fremlægger det, og han kan ikke genkende tillidsmandens udsagn om, at medarbejderforeningen har gjort ledelsen opmærksom på, at økonomien ikke hænger sammen:

»Vi er en ny radio, og vi har lige gennemført vores første budgetår. Her er vi kommet ud med det overskud, vi skulle. Men når vi kigger på budgettet, kan vi se, at hvis vi fortsætter med de her omkostninger, så hænger det ikke sammen,« siger direktør Jørgen Ramskov. Nogle programmer lukker vi, fordi vi har været for ambitiøse i aftenfladen. Det har ikke været klogt, og så fokuserer vi kræfterne, hvor vi kan få mest ud af dem,« siger Jørgen Ramskov.

Det handler blandt andet om programmet Millionærklubben, som man lavede i en ekstra aftenversion. Jørgen Ramskov forklarer, at man håbede på, at det kunne give flere lyttere op til programmet Datolinjen, som man har succes med. Da det ikke fungerede efter nogle måneder, droppede man det igen.

»På en ny radio er der overraskelser, og så justerer vi, så kræfterne bruges rigtigt,« siger Jørgen Ramskov.

Ledelsen har også opsagt husaftalen med medarbejderforeningen. Det er en slags tillæg til overenskomsten, som regulerer eksempelvis natarbejde.

»Medarbejderne ser det som en rød klud i ansigtet, at man har opsagt husaftalen, som man har brugt lang tid på at forhandle og også har justeret for et halvt år siden. Medarbejderne har hele tiden været forhandlingsvillige. Derfor mener de, at det er uanstændigt at opsige den på den måde,« siger Rasmus Mark Pedersen

Jørgen Ramskov understreger at opsigelsen af husaftalen sker med henblik på genforhandling af en ny aftale.

»Vi er en ny radio, og når vi går tilbage og ser på aftalen, så er der nogle lag-på-lag løsninger, som vi skal have gjort enklere og klarere,« siger Jørgen Ramskov.

Med enklere og klarere mener du vel, at I skal spare nogle penge?

»Nej ikke nødvendigvis,« siger Jørgen Ramskov

Så I skal ikke spare penge på en ny husaftale?

»Jeg forhandler ikke gennem Journalisten,« siger Jørgen Ramskov

Rasmus Mark Pedersen regner med, at arbejdet bliver optaget igen i morgen tidlig klokken fem, med mindre at ledelsen udmelder yderligere besparelser inden. 

2 Kommentarer

Lars B. Jørgensen
4. JUNI 2013
"Vi skatteydere betaler i
"Vi skatteydere betaler i dyre domme til dette aktiveringsprojekt for journalister og andre wannabees, men det eneste vi får tilbage er ævl og kævl. For slet ikke at tale om fuldstændig ligegyldige radio."

Endnu et pip fra den muddergrøft, som normalt debatterer på jp.dk. Det skorter ikke på røster i folkedybet, som hellere end gerne taler journalister og journalistik ned, men gider vi virkelig lukke op for den del af rosset herinde?
Julie Jansen
2. JUNI 2013
Vi skatteydere betaler i dyre
Vi skatteydere betaler i dyre domme til dette aktiveringsprojekt for journalister og andre wannabees, men det eneste vi får tilbage er ævl og kævl. For slet ikke at tale om fuldstændig ligegyldige radio.