Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
11:01 22.09.2021 Lasse Loch Davidsen

Medarbejdere på Ekstra Bladet oplever ikke lige muligheder

42 procent af medarbejderne på Ekstra Bladet oplever, at der ikke er lige muligheder for alle på avisen, og at køn kan have en indflydelse på medarbejdernes karrieremuligheder.

Det skriver POV.

I et interview med POV fortæller chefredaktør Henrik Qvortrup for første gang om håndtering og forebyggelse af sexisme og krænkelser på avisen. Her fremgår det, at konsulenthuset Human House har gennemført et større ’kulturforandringsprojekt’, som har haft til formål at sikre lige muligheder for medarbejderne.

Her viser delresultatet af undersøgelsen, at en stor del af medarbejderne ikke oplever at have lige muligheder med deres kolleger. I undersøgelsen indikerer 30,7 procent af de ansatte også, at de inden for de seneste to år har haft konkrete oplevelser med forskelsbehandling.

For kvinderne på avisen er det godt halvdelen – 48 procent – som i undersøgelsen giver udtryk for at have oplevet kønsdiskriminerende adfærd eller bemærkninger.

I juli blev medarbejderne på avisen orienteret om undersøgelsens resultater.

Af undersøgelsens resultater fremgår det dog, at medarbejderne på Ekstra Bladet allerede nu oplever, at der er sket en forbedring af kulturen på avisen.

SENESTE NYT

Flere nyheder