Medarbejdere i udtalelse: Kede af spareplaner

DR har i dag meldt en stor omlægning ud. Den skal styrke DR på en række områder, men vil koste cirka 100 mio. kr. årligt, som skal findes i budgettet.

DR's medarbejdere har i dag fået at vide, at ledelsen forventer at nedlægge 55-65 stillinger.

Fællestillidsmand Henrik Friis Vilmar kalder det virkelig ærgerligt. DJ's formand Lars Werge kalder det "barokt", at man vil styrke kvaliteten, men skære stillinger.

Nu melder medarbejderne på DR Trekanten sig også i koret.

I en udtalelse, som medarbejderne netop har vedtaget, lyder det, at man er "kede af og ærgerlige over" stillingsnedlæggelserne.

DR Trekantens medarbejdere henviser til den overenskomst, der blev indgået mellem Dansk Journalistforbund og DR's ledelse tidligere på året. Her gav medarbejderne afkald på lønstigninger i to år til gengæld for en såkaldt "tryghedsaftale". Aftalen skal sikre, at ledelsen "så vidt muligt" tilbyder frivillige fratrædelser til medarbejderne i fyringsrunden.

Du kan læse mere om DR's plan her. Og du kan læse mere om overenskomsten her.

Udtalelsen fra DR Trekantens medarbejdere kan du læse i fuld længde herunder:

 

Udtalelse:

DR har i dag fremlagt sin økonomiplan. Vi hilser styrkelsen af DRs public service-profil velkommen, men er kede af og ærgerlige over, at mellem 55-65 stillinger bliver nedlagt på den baggrund.

I sommer indgik DR og journalisterne ny overenskomst, der betyder at journalisterne har givet afkald på lønstigninger i de kommende to år.

Når vi accepterede en nedgang i vores realløn, var det blandt andet for at nedbringe antallet af fyringer i forbindelse med den økonomiplan, der i dag er blevet fremlagt.

Overenskomsten indeholdt samtidig en tryghedsaftale omkring frivillige fratrædelser.

Det er i disse dage, at DR skal bevise, at de agter at leve op til både overenskomstens ånd og bogstav. Vi forventer, at de kolleger, der må forlade DR, bliver behandlet ordentligt både menneskeligt og økonomisk.

Vi har ikke noget ønske om ekstraordinært lukrative fratrædelsesordninger, men opfordrer til, at DR udviser almindelig anstændighed. Ingen fortjener at skulle forlade huset med unødvendig usikkerhed om sin privatøkonomi i den første tid efter afskeden med DR.

Journalisterne på DR Trekanten

0 Kommentarer