Medarbejdere i oprør på norsk TV 2

Ansatte på norsk TV 2 beskylder ledelsen for at skære de ansattes pensioner, men holde hånden over topchefens pensionsaftale til ni mio. kroner.

Ansatte på norsk TV 2 beskylder ledelsen for at skære de ansattes pensioner, men holde hånden over topchefens pensionsaftale til ni mio. kroner.

Efter et dramatisk fald i reklameindtægterne skal den privatejede norske tv-kanal TV 2 spare 60-70 mio. norske kroner. I den sparepakke, som virksomheden nu har fremlagt, er et af forslagene, at alle ansatte får ændret pensionsordningen, så den i stedet for at være ydelsesbaseret bliver indskudsbaseret. Ordningen betyder, at dele af pensionsindskuddet bliver placeret i aktier i stedet for rede penge.

Det har skabt stor utilfredshed blandt TV 2-medarbejderne, der på den måde må løbe en risiko for, at deres pension bliver mindre værd, hvis kursen falder.

Den irritation steg yderligere et par grader, da det kom frem, at TV 2-ledelsen har foreslået, at ændringen skal være aldersbestemt, således at de ældre medarbejdere får lov at blive på den gamle ordning.

Det vil blandt andet betyde, at topchefen Alf Hildrum, der er 61 år og har en pensionsaftale til en værdi af ni mio. kroner, slipper for at løbe risiko med sin pension.

"Hvorfor skal vi gå over på en dårligere pensionsordning, hvis de fleste i administrationen og ledelsen bliver stående, hvor de står. Det ville være ganske usolidarisk at gå ind på sådan en løsning, for der kommer mange unge efter os," siger tillidsmand Svein Magne Kjelby til VG.

Sagen bliver heller ikke mindre speget af, at 50 af aktierne i TV 2 ejes af det norske LO gennem selskabet A-pressen.

"I A-pressens bestyrelse sidder Jan Davidsen, som i dag kæmper for sine medlemmers ret til akkurat den samme pensionsordning, som de vil tage fra os. Vi er delvist ejet af LO, og nu vil LO nuppe vores pension," siger Pål T. Jørgensen, en kendt studievært og programleder på TV 2.

0 Kommentarer