Medarbejdere forlod JP og Politiken efter terrortrusler

Flere medarbejdere er stoppet på Jyllands-Posten og Politiken på grund af terrortrusler, imens andre ikke tør tage deres børn med på arbejde.

Flere medarbejdere er stoppet på Jyllands-Posten og Politiken på grund af terrortrusler, imens andre ikke tør tage deres børn med på arbejde.

De fleste husker krisen i kølvandet på Jyllands-Postens publicering af Muhammed-tegningerne.

Men ikke mange kender til den stemning af frygt, der herskede blandt medarbejdere på Jyllands-Posten i årevis efter krisen. I det seneste nummer af Journalisten fortæller en række medarbejdere, samt to ægtefæller, om at have terrortruslerne inde på livet.

Truslerne har været gennemgående i flere år. De startede med at være rettet mod Jyllands-Posten, men senere blev også Politikens og Ekstra Bladets redaktioner på Rådhuspladsen truet.

Tine Tholander, videojournalist på Jyllands-Posten, fortæller om sin egen reaktion, efter to mænd blev anholdt i Chicago i 2009. David Coleman Headley og Tahawwur Rana var mistænkte for at planlægge terror imod Jyllands-Posten.

»Lige pludselig var der en konkret mand, han fandtes, du kunne se ham. Det var første gang, og det var helt uoverskueligt at tænke på, at der arbejder jeg, og det dér skal jeg ind til igen lige om lidt,« fortæller Tine Tholander.

2010 blev også et voldsomt år for medarbejderne.

En øksemand angreb tegneren Kurt Westergaard i hans hjem, og den etbenede tjetjener Lors Doukaev blev anholdt for sit mislykkede forsøg på at sende en brevbombe til Jyllands-Postens redaktion.

Men det blev fire mænd bevæbnet med en lyddæmpet maskinpistol og planer om at dræbe så mange som muligt, der skabte panik på Rådhuspladsen og for alvor fik frygten til også at flytte ind på Politikens redaktion.

Herefter forlod fem medarbejdere Politiken og Jyllands-Posten, skriver Journalisten.

Du kan læse hele artiklen fra det seneste nummer her:Terrortanker

0 Kommentarer