Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
14:19 15.06.2023 Anna Sol Jørgensen

Medarbejdere chokerede over anden fyringsrunde på kort tid

Medarbejdere chokerede over anden fyringsrunde på kort tid

Peter Elmholt/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Medarbejderne på Lollands-Fasters Folketidende og de andre udgivelser i Folketidende Gruppen, herunder Femernreport og Radio Sydhavsøerne, fik i går at vide, at huset skal igennem nye besparelser.

Det forklarer Bjarne Arildsen, tillidsrepræsentant på Lolland-Falsters Folketidende, efter at Folketidende Gruppens administrerende direktør, Ole Sloth, tidligere i dag fortalte til MediaWatch, at der igen skal ske afskedigelser i huset.

”Alle kollegerne vidste nok godt, at der skulle ske noget. Men det kom alligevel som et chok, og der var meget stille efter det møde,” siger Bjarne Arildsen.

Afskedigelserne og besparelserne kommer kun godt et halvt år efter, at der sidst var en fyringsrunde på Lolland-Falsters Folketidende. I december var det næsten hver fjerde redaktionelle medarbejder, der stoppede på Lollands-Falsters Folketidende.

Siden har mediehuset afleveret et regnskab med et uventet stort underskud på syv millioner kroner, og denne gang skal der ifølge Ole Sloth spares 10 millioner kroner, der blandt andet skal findes ved at afskedige 14 medarbejdere. Otte af dem skal ifølge ham findes i den kommercielle afdeling, mens han forventer, at seks redaktionelle medarbejdere skal afskediges.

Tillidsrepræsentanten understreger dog, at intet er mejslet i sten endnu.

”Vi skal forhandle om det de næste 14 dage, hvor vi vil forsøge at afværge og nedbringe antallet af afskedigelser,” siger Bjarne Arildsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder