Med revolveren rettet mod erhvervslivet

Peter Jeppesen, 29 år, fra redaktør, LandbrugsAvisen, til erhvervsjournalist, Ekstra Bladet.

Peter Jeppesen, 29 år, fra redaktør, LandbrugsAvisen, til erhvervsjournalist, Ekstra Bladet.Hvordan er det at skifte fra redaktør til journalist?
Altså nu nåede jeg jo ikke at være redaktør i mere end fire måneder, men det var en rigtig god erfaring at få med. Som redaktør får man et særligt indblik i mekanismerne, der er på spil i en redaktion. Man får øje for, hvordan man får folk til at skrive gode historier, og hvordan man prioriterer stoffet overordnet. Men jeg synes, at det er sjovt at være journalist. Det er dér, hvor man rigtigt kommer ned i materien og får kontakt med mennesker. Det er det, jeg vil fortsætte med.

Siden vi aftalte interviewet for tre timer siden, er der kommet mindst et halvt dusin historier på nettet med din byline. Betyder dét tempo, at du har efterladt graverskovlen sammen med røjserne på LandbrugsAvisen?
Nu var tempoet også meget højt på LandbrugsAvisen, og på Ekstra Bladet kører det endnu hurtigere, men det betyder ikke, at jeg ikke graver. De artikler, jeg har skrevet i dag, er baseret på et stykke graverarbejde. Generelt tror jeg, at graverarbejdet er det samme på alle redaktioner: Hårdt arbejde.

Så hvorfor lige på Ekstra Bladet, laver de ikke bare revolverjournalistik med skud fra hoften?
Nej, men der er plads til, at man kan vinkle helt stramt, og det er også en af grundene til, at jeg skifter. Vi laver god, gedigen, klassisk journalistik som alle andre, vi skærer det bare ud i pap, så enhver kan forstå, hvad der sker. For mig er det fantastisk, at der er plads til vagthunde og afslørende journalistik på den måde. Ekstra Bladet har oprettet en redaktion med erhvervsstof, hvor der er fokus på pengemændene, og det synes jeg er det helt rigtige for dansk presse. Erhvervslivet skal kigges ordentligt efter i sømmene. Det handler om dem, der sidder med pengene, dem, der sidder med magten. Hvis de ikke spiller efter reglerne, så skal de på forsiden, og med Ekstra Bladets mange læsere rammer den eksponering hårdt. Det er vigtigt, at dansk presse er sin opgave voksen. Hvis man skal have sandheden frem, så kan man ikke være venner med alle, og det har jeg heller ikke noget problem med, at jeg ikke altid er.

Hvad sagde dine kolleger på LandbrugsAvisen, da du fortalte, at du gik fra artikler om såsæd og snusfornuft til sensationer og skurvogn?
De sagde, at jeg nok skulle komme til at passe fint ind, for jeg blev også beskyldt for at lave ekstrablads-journalistik på LandbrugsAvisen.

Så er du kommet hjem nu?
Det er i hvert fald gået rigtigt stærkt med at falde på plads. s

CV: Uddannet fra DJH og Berlingske Tidende i 2010. Arbejdede efterfølgende som researcher på bogen Løvekongens storhed & fald frem til udgangen af 2010, hvor han blev ansat på LandbrugsAvisen. Her var han først politisk – og siden økonomisk journalist frem til marts 2012, hvor han blev redaktør.

0 Kommentarer